Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου, από τα Νοπήγεια μέχρι τα Βιγλιά (μετά το λιμάνι του Καστελλίου), προβλέπει η μελέτη που εκπονείται από τον ΟΑΔΥΚ και ομάδα μελετητών.
Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προμελέτης και οι δύο δήμοι της περιοχής ευελπιστούν ότι θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους, έτσι ώστε να κατατεθεί για χρηματοδότηση από το Δ΄ΚΠΣ (ΕΣΠΑ).
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΔΥΚ. Οι μελετητές παρουσίασαν την προμελέτη στους εκπροσώπους των δύο δήμων, σε δημοτικούς συμβούλους, στον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης, σε εκπροσώπους της ΤΥΔΚ κ.ά.
"Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο με το οποίο θα γίνει ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η περιοχή τουριστικά" επισήμανε με δηλώσεις της η δήμαρχος Κισάμου κ. Φρόσω Σκουλάκη. Ειδικότερα η μελέτη θα προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία:
-Ποδηλατοδρόμων.
-Πλακόστρωτου, περιπατητικού δρόμου.
- Χώρους αναψυχής και ξεκούρασης.
- Χώρους πρασίνου.
- Ανάπλαση του ψαρολίμανου της περιοχής κ.ά.
"Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και μελετούμε διάφορα θέματα όπως τα ιδιοκτησιακά, των απαλλοτριώσεων, των παράπλευρων οδών, των κυκλοφοριακών  προβλημάτων που ενδεχόμενα πρέπει να λυθούν.  Την μελέτη την κάνει ο ΟΑΔΥΚ βεβαίως και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Θησέας" με το ποσό των 330.000 ευρώ" τόνισε η κ. Σκουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: