Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

25 άτομα κυρίως Ιρανοί-Αφγανοί καταφτάνουν καθημερινά στην πόλη με τα πρωινά λεωφορεία. Σε λίγο η γνωστή πλατεία δεν θα χωράει κανένα πια. Χθες μάλιστα είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις όταν νεαρός άνδρας γδύθηκε στην μέση της πλατείας, με αποτέλεσμα να γίνει μια μικρο σύρραξη. Δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο θα έχουμε καθημερινό πόλεμο μιας και δεν υπάρχουν δουλειές αλλά και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος.
Η πολιτεία αδιαφορεί, φυσικά και το επιχείρημα το περυσινό της εκκλησίας δεν μπορεί να επαναληφθεί, έτσι το ζητούμενο είναι τι θα γίνουν οι ορδές που καταφτάνουν στην πόλη. Η δημοτική αρχή δεν έχει τα απαιτούμενα μέσα για να στεγάσει πολύ δε περισσότερο να σιτίσει τόσο κόσμο έτσι αναπόφευκτα πάμε σε γνώριμες και δύσκολες καταστάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάτοικος που έχει ένα κοτέτσι στον περιμετρικό της πόλης μου είπε ότι αυγά δεν έχει μαζέψει από το κοτέτσι του εδώ και 10 μέρες. Πολύ δε φοβάται ότι και οι κότες θα κάνουν "φτερά" και θα πετάξουν σε λίγο καιρό.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ξένοι που βρίσκονται στην πόλη τις βραδυνές ώρες τους βλέπεις στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι. Αυτό σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο μιας και με λίγη κατανάλωση άνθρωποι που δεν είναι συνηθισμένοι στο πότο παρεκτρέπονται ευκολότερα.
Οι κάτοικοι και κυρίως οι μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν μόνοι τους αρχίζουν και ανησυχούν, φυσικά και μια μερίδα γονέων φοβάται και δεν αφήνει τα παιδιά τους να κυκλοφορούν τις βραδυνές ώρες.
Πιστεύω να διαβάζουν στο στέκι αυτά που γράφουμε και να μην 'διαβάζουν" μόνο όποτε και όταν τους συμφέρει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: