Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Για 6η μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του Αγίου Αντωνίου από τους μαθητές του ΕΠΑΛ αλλά και του γενικού λυκείου Κισάμου, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα τους που η αλήθεια μπορεί να είναι πολλά αλλά δεν παύει να είναι προβλήματα.
Μάλιστα έστειλαν επιστολή στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες για να γνωστοποιήσουν, όπως αναφέρουν στην τοπική κοινωνία, τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάληψη του σχολείου.
Φυσικά δεν μπαίνουμε να αναλύσουμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών αλλά μας κάνει έκπληξη το πως τελειώνει η επιστολή.
.....Μετά από σύσκεψη των μαθητών του ΕΠΑΛ και του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων αποφασίστηκε ότι η κατάληψη θα σταματήσει μόνο εάν οι αρμόδιοι φορείς έλθουν σε επαφή με το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου για την επίλυση των αιτημάτων μας.
Το Δεκαπενταμελές συμβούλιο ΕΠΑΛ Κισάμου.


 Ενώ στην αρχή ξεκινούν μαζί γενικό λύκειο και ΕΠΑΛ στο τέλος φτάνει μόνο το ΕΠΑΛ να υπογράφει...αλλά και να απαιτεί. Αλήθεια και ποιοι είναι οι φορείς που πρέπει να συναντήσουν το δεκαπενταμελές του ΕΠΑΛ..... η δήμαρχος....ο νομάρχης...... η υπουργός παιδείας......οι γονείς των υπολοίπων παιδιών του Λυκείου......ποιοι; Αλλά γιατί πρέπει να πάνε αυτοί και όχι μια αντιπροσωπεία των μαθητών στους φορείς; Μπερδευτήκαμε .... φυσικά η αδικία είναι ότι το ΕΠΑΛ κάνει μια κατάληψη στο δικό του κτήριο και το Λύκειο αναγκαστικά ακολουθεί, μιας και είναι φιλοξενούμενοι στον ίδιο χώρο....
Κανονικά το Λύκειο θα έπρεπε να κάνει κατάληψη στο δημαρχείο, στην νομαρχία, στο υπουργείο παιδείας, στην πόλη, μιας και η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού δεν έχει καν ... λύκειο.
Όμως η αλήθεια είναι ότι κάπου ξεφεύγει από την λογική η κατάσταση της..απαίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: