Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ;

Γ. Παπανδρέου: Έχω ήδη εξαγγείλει και θα εξαγγείλω κι άλλες δομικές αλλαγές. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, η Ελλάδα έχει πέντε κυβερνητικά επίπεδα. Την επόμενη εβδομάδα θα εξαγγείλω τη μείωση αυτών των πέντε επιπέδων σε τρία κι αυτή είναι μια σημαντική στροφή για τη χώρα μου...
C. CIMENTI: Ποια επίπεδα θα κόψετε;
Γ. Παπανδρέου: Έχουμε σήμερα πέντε επίπεδα Διοίκησης στη χώρα μας: Κεντρική Διοίκηση, Περιφερειακή Διοίκηση, Νομαρχιακή Διοίκηση, Επαρχιακή σε κάποιες περιοχές και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δύο επίπεδα θα κοπούν τελείως. Κι αυτό σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, των εξόδων και της διαφθοράς. Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που θα λάβουμε.

Να ένας λόγος που κάποιοι δεν κοιμούνται καλά τελευταία. Να ένας λόγος που ο αγαπητός Γρηγόρης ανησυχεί. Κάποιοι θεσμοί θα κοπούν, ποιοι όμως; 
Επειδή δεν μπορεί να κόψει ο Πρωθυπουργός τον εαυτό του, ούτε την περιφερειακή διοίκηση, ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση, σίγουρα εννοεί την Επαρχιακή  και  την Νομαρχιακή διοίκηση! Εύκολα λοιπόν  καταλαβαίνετε σε τι αποσκοπούν οι κινήσεις αλλά και οι απότομες δηλώσεις κάποιων στην γειτονιά μας !! Α' που φύγει -φύγει!!

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στα επίσημα πηγαδάκια ήδη κουβεντιάζονται, αν και εφόσον δεν εφαρμοστεί ο Καποδίστριας 2, η πρόθεση νυν νομαρχιακών συμβούλων, να κατέβουν σαν υποψήφιοι στους δήμους μας. Δυο ονόματα ήδη ακούστηκαν, ένα για τον δήμο Κισάμου και ένα για τον δήμο Ιναχωρίου!! Ίδωμεν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: