Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!

Είμαστε το πρώτο μπλοκ που γράψαμε για την αμερικάνικη ανταπόκριση από τον "ΒΑΜΟ", όμως δεν γράψαμε τίποτα παραπάνω ούτε λιγότερο από την αλήθεια.Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη και αυτήν μπορείτε να την διαβάσετε στο http://sfinesnaps.blogspot.com/ ή μερικά αποσπάσματα θα βρείτε παρακάτω :
Ίντα έπαθαν τα Αμερικανάκια και τους έπιασε τόση ανησυχία για το εάν γίνονται απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση;
Σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια , οι New York Times, «ανησυχούν» για τις «απάτες» που γίνονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αναφέρονται μεταξύ άλλων και στην γνωστή περίπτωση του Αποκόρωνα «παραλείποντας» να αναφέρουν πως αφενός η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, αλλά – το κυριότερο – πως δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από εκείνο που δικαιούνταν όσοι είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση των απανωγραψιμάτων.
Γιατί τελικά ο «καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» και πάπλωμα για τους Αμερικανούς σημαίνει να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης , προκειμένου να ανέβουν οι τιμές τους και να μην είναι πλέον ανταγωνιστικά σε σχέση με αντίστοιχα (μεταλλαγμένα ή μη) αγροτικά προϊόντα των ΗΠΑ.Άλλωστε εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανελέητος «πόλεμος» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με τους Αμερικανούς να «μάχονται» με κάθε τρόπο για να σταματήσει κάθε είδους βοήθεια που παρέχει η Ευρώπη στους αγρότες της και να επιτραπεί η ελεύθερη (με τους ελάχιστους ή και καθόλου δασμούς) είσοδος των Αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Μια άποψη είναι και αυτή αλλά ποια θα πιστέψουμε εμείς οι μη αγρότες; Ότι μας βάλουν άνευ λόγου τα Αμερικανάκια ή υπάρχει μερίδα καρεκλοκένταυρων αγροτών που τα τσέπωνε κανονικά;

1 σχόλιο:

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Φίλε Γιάννη, κατ'αρχάς καλή χρονιά. Σε ότι αφορά στο σχόλιο, να επισημάνω πως και εγώ συμφωνώ ότι οι Αμερικανοί δεν μας βάλουν άνευ λόγου και αιτίας. Όμως άλλο το θέμα των απανωγραψιμάτων που ήταν υπαρκτά και δεδομένα και άλλο το "ενδιαφέρον" των Αμερικανών για τις απάτες που γίνονται σε χώρες της Ευρώπης. (Το δημοσίευμα αναφερόταν και σε Γαλλία, Ιταλία κ.α.)