Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΡΙΕΣ

Ποιος μπορεί να μην θέλει την ανάπτυξη του κόλπου της Κισάμου;
Λέτε να είναι ντόπιος;
Όταν οι δήμαρχοι του κόλπου συνομιλούν μέσω εφημερίδων .. άστα Χαράλαμπε!!
Λέτε να είναι μαλωμένοι;  
Ποιος ανάλαβε να ρίξει τους τόνους ανάμεσα στους δημάρχους μας; 
Οι Χανιώτες ! Πλάκα έχει!!  
Πως μπορεί κάποιος που γεννήθηκε το 1980 να θυμάται τι έγινε το 1981;
Λέτε να είναι δημοσιογράφος ;
Οι Αιγύπτιοι που δουλεύουν νόμιμα και με συμβάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες (Αίγυπτο-Ελλάδα) τι σχέση έχουν με τους λαθρομετανάστες;
Μάλλον πρέπει να ρωτήσουμε τον παραπάνω δημοσιογράφο!
Βέβαια πειράζει πολύ!! αν ο λαθρομετανάστης παίρνει 20 Ε μεροκάματο, αλλά κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν η γενιά των 700 Ε παίρνει μόνο 31Ε και έχει και οικογένεια. 
Α ρε ..δημοσιγραφάκο!!
Φυσικά σε μια δημοκρατική χώρα μόνο οι δημοσιογράφοι δεν είναι τσάμπα μάγκες όλοι οι υπόλοιποι είναι!!! Και μόνο κάτι δημοσιογραφάκια της οκάς βλέπουν ότι η λαθρομετανάστευση είναι κοινωνικό πρόβλημα, οι υπόλοιποι είμαστε στραβοί και ανίδεοι!! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη καλά του τα λες του δημοσιογραφάκου των Χ.Ν

KWNSTAS GIWRGOS είπε...

Για να δώσω απαντήσεις σε κάποιες από τις απορίες του γράφοντος...
1 .Δεν γεννήθηκα το 1980 αλλά το 1974 και θυμάμαι καλά τι γίνονταν τη δεκαετία αυτή.
2. Δενξ εχώρισα τη γενιά των 700 ευρώ από τους μετανάστες. Κατά την γνώμη πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
3. Δεν περίμενα ομολογουμένως κάποια καλύτερη απάντηση από τον υπεύθυνο του "ήθος" του οποίου είναι γνωστό στην Κίσαμο και γενικά στο Νομό Χανίων (όπου έδρασε ως πρόεδρος της τοπικής μας ομάδας)
4. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλωσω δημοσιογραφάκος άλλοι έχουν το άγχος και τα κόμπλεξ να το παίξουν παράγοντες. Την δημοσιογραφική μου επάρκεια ας την κρίνουν οι αναγνώστες των "Χ.Ν." και των "Νέων"
5. Επί της ουσίας βέβαια... δεν είχε καμιά απορία ο γράφων. Τον ενοχλεί άραγε η κινητοποίηση των τοπικων φορέων για να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο ο ίδιος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να οξύνει τη μισαλοδοξία και το φανατισμό;
6. Ευτυχώς που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες εκείνη τη νύκτα στην Κίσαμο και μάθαμε από πρώτο χέρι τι πραγματικά συνέβει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ (ας μου απαντήσει όποιος επιθυμεί με ονοματεπώνυμο όπως απάντησα και εγώ)

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται!

KWNSTAS GIWRGOS είπε...

Σίγουρα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Στο "δημοσιογράφο" θα του θυμίσω την υπόθεση της ΕΛΣΑΣ αν δεν την θυμάται θα αναγκαστώ να του την θυμίσω! Εξάλλου δεν έγινε και μακρυά από την πόρτα του!!!

KWNSTAS GEORGE είπε...

Στον..."σχολιαστή" να θυμίσω, ότι ήταν το μοναδικό περιστατικό στα 30 χρόνια...Συγκλονιστικό. Να του θυμίσω μερικές δεκάδες εγκλήματα που έχουν γίνει από ντόπιους στην περιοχή?
Οσο για τον ανώνυμο μπορεί να πάρει και αυτός στο σπίτι του μερικούς μετανάστες. Να κάνει και μια ανθρωπιστική πράξη, την πρώτη, στη ζωή του.
ΥΓ Ευτυχώς που η τοπική μας κοινωνία είναι μικρή και ξέρει καλά ποιός είναι ποιός. Ευτυχώς.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ . ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!!!!!!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μοναδικό περιστατικό ο βιασμός μετά φόνου;
Μοναδικό περιστατικό ο βιασμός της γυναίκας πριν 2 χρόνια ;
Μοναδικό περιστατικό "Τον μαχαίρωσε επειδή τον βίαζε όταν κοιμόταν!"
Φυσικά και θα έπρεπε να ντρέπεσαι να γράφεις όλα αυτά για τον τόπο που μεγάλωσες, έλα όμως να τα πεις και δημόσια !
Σε ενημερώνω βέβαια οτι ο πρώτος μελαψός που έφτασε στο Καστέλλι ήταν ο Μανόλης ένας νεαρός τυπάκος που ναυάγησε στο Καβονήσι το 1977 (μη μου πεις ότι τον θυμάσαι;)αυτός λοιπόν ο Κευλανδός λαθρομετανάστης έμεινε στην οικογένεια μας πολλά χρόνια. Αλλά μιας και έρχεσαι σαν τουρίστας στον τόπο σου μάθε οτι είμαι παντρεμένος με μετανάστρια. Εσύ θα μπορούσες;

Αν σε ενοχλεί το μπλοκ και οι απόψεις μου μην μπαίνεις!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ.
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ, ΑΜΗΝ....