Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ

12 κεραυνοί έπεσαν στο κέντρο του Καστελλιού στην Σαββατιάτικη απογευματινή καταιγίδα. Στις 16.10 μια απότομη χαμηλή νέφωση σκέπασε την πόλη και οι κεραυνοί έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ ώρα αλλά το έργο της το έκανε. Πολλές τηλεοράσεις κάηκαν, τα φώτα στους κεντρικούς δρόμους χάλασαν, και η πυροσβεστική έτρεχε μιας και οι συναγερμοί από Μουσείο και άλλα δημόσια κτήρια "βαρούσανε σαν τρελοί".

Δυστυχώς μια μεγάλη περιοχή της πόλης δεν έχει αλεξικέραυνα και μόνο οι δυο υπάρχουν στα ανατολικά της πόλης. Καλό είναι λοιπόν η δημοτική αρχή μας να κοιτάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την τοποθέτηση αλεξικέραυνων σε σημεία του κέντρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: