Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Και ας παραλληλίσουμε την υπόθεση της κ. Κούνεβα, με αυτή της οικογένειας του αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη, o οποίος δολοφονήθηκε από έναν Αλβανό ληστή τραπεζών, καθώς προσπαθούσε να αποτρέψει μία ληστεία στην Νίκαια.
Την ιστορία την ξέρετε, είμαι σίγουρος.
Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης, σήμερα όπως διαγράφεται από την σχετική ερώτηση, την οποία έκανε ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Μάκης Βορίδης.
Και μόνο το θέμα, με το οποίο αποστέλλεται η ερώτηση, αξίζει να το διαβάσετε:
"Πενιχρή σύνταξη στη χήρα δολοφονηθέντος αστυνομικού".
Και γράφει στην ερώτησή του, ο κ. Βορίδης:
Εννέα μήνες έχουν περάσει σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" (23/11/09), από την δολοφονία του 36χρονου αρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Αλβανού ληστή στην Τράπεζα Κύπρου στη Νίκαια που προσέτρεξε να βοηθήσει στη σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.
Η οικογένειά του (σύζυγος και ανήλικο τέκνο) με θλίψη πληροφορήθηκαν ότι εγκρίθηκε πρόσφατα η καταβολή της πενιχρής σύνταξης των 447,37 Ευρώ με τα οποία καλούνται να ζήσουν αξιοπρεπώς, χωρίς καμία άλλη παροχή, ή εφ’ άπαξ βοήθημα από το ιδιαίτερα "ευαίσθητο" Δημόσιο, όταν πρόκειται για περιπτώσεις που αναδεικνύονται μετ’ επιτάσεως από τα ΜΜΕ.
Και όπως πρέπει, καταλήγει ερωτώντας τον υπουργό:
1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει εφ’ άπαξ βοήθημα ή άλλο τακτικό επίδομα στη χήρα του ηρωικού αστυνομικού και αν όχι, γιατί;
2. Προτίθεται εναλλακτικά να αναγνωρίσει 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στον δολοφονηθέντα, ώστε το ύψος της σύνταξής του να ανέλθει στα 1500 Ευρώ και αν όχι, γιατί;

Αν δεν είσαι αριστερός την έβαψες
Η κ. Κούνεβα, έπεσε θύμα κατά πάσα πιθανότητα κάποιου οργανωμένου κυκλώματος. Αφορμή ήταν η συνδικαλιστική της δράση, όπως τουλάχιστον ωρύονται οι πάντες. Από την άλλη ο Μιχάλης Σπανουδάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έπεσε στο καθήκον, θυσιάστηκε προσπαθώντας να προφυλάξει όχι μόνο τους… συναδέλφους του, αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας.
Η κ. Κούνεβα τα έβαλε με τον "εργοδότη" της, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Μιχάλης Σπανουδάκης με έναν αδίστακτο εγκληματία, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να είχε δολοφονήσει κάποιον άλλον αθώο πολίτη ή περαστικό.
Γιατί τόση διαφορά στην αντιμετώπισή τους από το επίσημο κράτος;
Γιατί η κ. Κούνεβα είναι ένα σύμβολο και ο Σπανουδάκης ένας… μπάτσος;
Γιατί η μία ζωντανή, να παίρνει ένα διαμέρισμα, και η οικογένεια του άλλου 400 ευρώ (και κάτι ψιλά) και μάλιστα μετά από τόσους μήνες;
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Υ.Σ Κρίμα βρε Μιχάλη που δεν σε λέγανε ...Κούνεβα!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σγχαρητήρια στον Κο Βορίδη για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα !