Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

650 άτομα κάθε ηλικίας έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. Φυσικά μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού βλέπει με άλλο μάτι τις ανακοινώσεις και τις προτροπές των ιατρών και απέχει από τον εμβολιασμό!! Ως και τώρα -ευτυχώς - στα σχολεία της περιοχής δεν είχαμε κανένα σοβαρό περιστατικό και μόνο δυο περιπτώσεις επιβεβαιωμένες του ιού H1N1 αναφέρθηκαν- μια γυναίκα και ένας γιατρός.

Η χερσόνησος της Γραμβούσας πήρε τελικά μεταγραφή και εγγράφηκε κανονικά στα δημοτολόγια του δήμου μας. Η μεταγραφή έγινε στο υποθηκοφυλακείο Κισάμου και επί του θέματος θα γίνει ενημέρωση αύριο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τα γεγονότα της καταπάτησης του προστατευόμενου ακρωτηριού μας, όπως καλώς θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι.

Μια νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου.Μια σελίδα που θα περιέχει όλες τις ανακοινώσεις της κίνησης, τις προσκλήσεις αλλά και αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες όλων των φορέων της Κισάμου. http://gator903.hostgator.com/~gioserge/AKIK/

Παρασκευή 11- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος της πόλης του Καστελλιού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στην Παρασκευή και θα κορυφωθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος. Η περιφορά θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ μετά το τέλος της Αρχιερατικής λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: