Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΜΠΛΟΚΟ
Μην ξεχάσετε ότι αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου και στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης προς Μεγάλα Χωράφια, πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στην Κρήτη, από τον κτηνοτροφικό σύλλογο και αγροτικούς συλλόγους των Χανίων. Παράλληλα οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης δίνουν προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στο διεκδικητικό πλαίσιο που καθόρισαν στην κοινή σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας.
 Η ΕΙΔΗΣΗ
"Το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης."
Ανε θέλετε το πιστεύεται!!

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ
Από τους 400.000 τόνους ελαιόλαδου που παράγει η χώρα μας, οι 200.000-250.000 τόνοι αυτοκαταναλώνονται, ενώ 120.000 τόνοι εξάγονται με μόλις τους 15.000 τόνους σε τυποποιημένη μορφή.Η υπόλοιπη ποσότητα, περίπου 100 χιλ. τόνοι, εξάγονται στην Ιταλία σε χύμα μορφή και επανεξάγονται με ιταλική “ετικέτα”, με αποτέλεσμα οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου να χάνουν σημαντικά έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: