Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποίθηκε στην Αθήνα (18-20 Ιαν) με θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης», η «Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων» (ΠΑΝΑΚ), που αριθμεί πάνω από 50 Κινήσεις πανελλαδικά, συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία. Ενημέρωσε γραπτώς τους συνέδρους για τις θέσεις της και κατέθεσε στο Συνέδριο ως συμβολή στη συζήτηση για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση κείμενο προτάσεων 20 σημείων, τα περισσότερα εκ των οποίων ενσωματώθηκαν στο τελικό ψήφισμα/απόφαση.
Η ΠΑΝΑΚ υποστηρίζει σταθερά το αίτημα της αυτοδιοικητικής κοινότητας για ισχυρούς δήμους και αιρετή περιφέρεια και, παρά το ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» απέχει ακόμη πολύ από τις προσδοκίες του αυτοδιοικητικού κινήματος, παίρνει μέρος στη δημόσια διαβούλευση και καταθέτει τις δικές της προτάσεις/προϋποθέσεις για την «Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση».
Χαιρετίζουμε την πρόταση που διατύπωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αλλά και οι Οικολόγοι-Πράσινοι και πολλές φωνές από άλλους πολιτικούς φορείς) για την κατάργηση του αναχρονιστικού κομματικού «χρίσματος», που αποτελεί, άλλωστε, καταστατικό όρο της ΠΑΝΑΚ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε την προσπάθειά μας για την έμπρακτη εφαρμογή αυτής της πρότασης και την απαλλαγή της αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό.
Τέλος, καλούμε τις ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις της χώρας σε τοπικές συσκέψεις προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού την ιδέα τοπικών συνεργασιών με κοινά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια σε δήμους και περιφέρειες.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ EΠIPOΠH

Δεν υπάρχουν σχόλια: