Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΚΑΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια υποψία ότι μια παρατεταμένη αδιαφορία διακατέχει τους τοπάρχες μας. Διαπιστώνεται έτσι, μέρα με την μέρα ότι αυτή η νωχελικότητα, που η αλήθεια είναι ότι δεν μας ξαφνιάζει, δημιουργεί τελικά προβλήματα στην συνοχή αλλά και στην λειτουργία του δήμου μας.
Διάβασα τις προάλλες όπως και εσείς , ότι η δήμαρχος έβαλε την υπογραφή της για την δημιουργία ενός παραρτήματος του ΙΚΑ στον Ταυρωνίτη, πριν κάμποσο καιρό είδαμε τα υποχθόνια παιχνίδια στην πλάτη του δήμου μας, σχετικά με την ΑΝΕΝ, έξαφνα κάποιοι κλείνουν τα οικόπεδα τους και τα όρια των οικοπέδων τους πέφτουν στους δρόμους μας, στο τέλος μας ήλθε και κατακέφαλα η καρπαζιά του βιολογικού, που επίσημα χείλη μιλούν πλέον για απένταξη του έργου. Η αλήθεια είναι ότι λόγω ανυπαρξίας σκατού με το συμπάθιο, κοντεύουν τα ολοκαίνουργα μηχανήματα να σκουριάσουν.

Κάνω μια παρένθεση εδώ και θέλω να πω ένα «μπράβο» στους μελετητές του έργου, που κατάφεραν να (μην) φτιάξουν τα δίκτυα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ποσότητες λυμάτων . Φανταστείτε μια περιοχή με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης , εκτός του βιολογικού, φανταστείτε τα Καλουδιανά έξω, το Μαύρο Μώλος επίσης, από την περίφημη λεωφόρο οι νοτιότερες οικοδομικές ζώνες, που είναι η ζωή κανένα ίχνος δικτύου. Καλά από πού θα περιμένανε να πάρουν άραγε σκατ…. από τον Πάνω Δραπανιά που έχει 4 σπίτια και την Σκαλίδη που είναι υπό διάλυση;
Ορθώς λοιπόν ο πρώην δήμαρχος κ. Σχετάκης έκανε τα δίκτυα πρώτα, κάτι ήξερε, αν και πολλοί τον κατηγόρησαν τότε, αποδείχτηκε ότι ήταν σωστός – φυσικά κανείς επόμενος δήμαρχος δεν είδε την συνέχεια του έργου αλλά όλοι σκέφτηκαν πρωτίστως … τους προεκλογικούς λόγους με τις υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.
Έλλειψη σκατού ..... στάση βιολογικού!!

Όσο για το ΙΚΑ ο θόρυβος περισσότερο τεχνικός ήταν παρά πραγματικός, και εξηγούμε ότι το ζητούμενο δεν είναι αν θα φύγει μια δημόσια υπηρεσία από το Καστέλλι - που όλες κάποτε θα φύγουν με την αδιαφορία μας, ποιος αντιστάθηκε σε πολεοδομία, ΔΕΗ, – αλλά πως μπαίνει μια επίσημη υπογραφή -σε οποιοδήποτε έγγραφο- αν δεν ενημερωθεί στοιχειωδώς πρώτα το δημοτικό συμβούλιο.
Σκατά μαριονέτες είμαστε τελικά.
Το Καστέλλι αλλά και όλος ο δήμος, δυστυχώς έχασε πολλά τα χρόνια του Καποδίστρια, προκαλώ τον οποιοδήποτε να μου πει για το αντίθετο, ευκαιρία λοιπόν να καταφέρουμε κάτι με τον Καλλικράτη αν και τα πράγματα και εκεί είναι πολύ θολά. Όμως αν δεν κατέβουν οι «καλύτεροι εργάτες» πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε. Ο δήμος δεν δουλεύει μόνος του ούτε με ένα –δυο συμβούλους, είναι δυστυχώς άθλημα ομαδικό, αν το καταλάβουμε θα προκόψουμε, αν όχι, μια από τα ίδια θα έχουμε!!!
Για όσους τρέφουν αυταπάτες …της μεγάλης ιδέας ..ένας δήμος η επαρχία …καλό είναι να διαβάζουν και τις επιστολές που δημοσιεύονται καθημερινά σε Χανιώτικες εφημερίδες, με τις επεκτατικές απόψεις δημοτών και δημοτικών συμβούλων. Το ζητούμενο είναι αν θα φτάσουν ως και τον κόλπο μας γιατί τα όρια του δήμου Κολυμβαρίου είναι ο Νοπηγιανός ποταμός.
Σκατά και απόσκατα δηλαδή η κατάσταση!!!
Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: