Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΟΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Απο την βόρια μεριά:
Καταγγελία κατά του δημάρχου Νέας Κυδωνίας Μανώλη Σταματάκη, για τη στάση του στο θέμα του σχεδίου “Καλλικράτης” διατυπώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Τον κατηγορούν ότι “αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνένωση του Δήμου Νέας Κυδωνίας με τους Δήμους Πλατανιά, Κολυμπαρίου, Βουκολιών και Μουσούρων”. Τονίζουν δε ότι η θέση τους είναι, όπως προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Νέας Κυδωνίας πρέπει να αποτελέσει έναν Δήμο με την πόλη των Χανίων και τους περιαστικούς Δήμους.
"Καταγγέλλουμε τον κ. δήμαρχο ότι διαπραγματεύεται το μέλλον του Δήμου μας, σε τόσο σοβαρό θέμα, με προσωπικές απόψεις, επιθυμίες και κριτήρια, ενάντια στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας."

Από την νότια μεριά κάποιοι άλλοι:
Εμείς ξεκινάμε και ζητάμε τη συμμετοχή του κάθε δημότη για να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας και όχι άλλοι για μας. Καλό θα είναι ο κάθε ένας να εκφράσει την άποψή του. Μέσα από τον διάλογο σφυρηλατείται η ενότητα. Και το Σέλινο πάντα έδωσε τις μάχες του ενωμένο είτε σε καιρούς πολέμου και κατοχής είτε σε καιρό ειρήνης. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το παρελθόν και να διασπάσει τον κοινωνικό του ιστό.
Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πελεκάνου

Άρχισαν τα όργανα και μάλιστα νωρίς, θα θυμάστε τι έχει να γίνει σε κάμποσο καιρό; Μπαϊράκι θα σηκώσουν οι νυν δήμαρχοι και χαρακώματα θα στήσουν οι της αντιπολίτευσης. Καλό λοιπόν είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τοπικά δημοψηφίσματα.
Οι πολιτικάντηδες ήδη έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους..... καθημερινά θα τους βρείτε στα πρωτοσέλιδα των ντόπιων εφημερίδων να αναλύουν το ..συμφέρον τους. Φυσικά σε αυτήν την Μπανανία όλα είναι δυνατά έτσι μην σας φανεί τίποτα παράξενο, πάντως τον πόλεμο δεν θα τον γλυτώσουμε ... αυτό να το ξέρετε. Δυτικά του Κολυμβαρίου οι χωριάτες και ανατολικά οι πρωτευουσιάνοι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: