Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κυρία Μέρκελ, μας χρωστάτε

«Κυρία Μέρκελ, Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν όπου και όπως μπορούν φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού».  Νικήτας Κακλαμάνης
 Μας χρωστάτε.....
- Πολεμικές επανορθώσεις: Με συντηρητικούς υπολογισμούς, το πραγματικό ποσό της οφειλής της Γερμανίας προς την Χώρα μας ξεπερνά τα 14,4 δισ. δολάρια, σε τιμές 1938. Ο Καθηγητής Α. Αγγελόπουλος για τους υπολογισμούς του έκανε χρήση ενός επιτοκίου 3%. Αυτό σημαίνει πως το διεκδικούμενο ποσό ξεπερνά σήμερα τα 60 δισ. δολάρια – ή 17 τρισεκατομμύρια δραχμές.
- Κατοχικό δάνειο: Οι δυνάμεις κατοχής, Γερμανοί και Ιταλοί πήραν απο την Τράπεζα της Ελλάδος 4,05 δισ. δολάρια σε τιμές 1938. Από το ποσό αυτό, άνω των 3.5 δισ. δολαρίων, πήρε η Γερμανία . Με το επιτόκιο του 3% το ποσό ξεπερνά τα 18 δισ. Δολάρια (Οι διεκδικήσεις από την Ιταλία έχουν ρυθμιστεί με συμφωνία του 1947) Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να προστεθούν οι οφειλές για αποζημιώσεις τη Γερμανίες προς την Ελλάδα απο τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και να αφαιρεθούν τα 115 εκατομμύρια Μάρκα που δόθηκαν με την συμφωνία του 1960.

Και γιατί μας χρωστάτε;
1. Υπόλοιπο επανορθώσεων από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.
2. Απαιτήσεις για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο
3. Αποκατάσταση πάσης φύσεως υλικών ζημιών, δαπανών προυπολογισμού και δαπανών κατοχής που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και της Γερμανικής κατοχής.
4. Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στην Ελληνική εμπορική ναυτιλία κατά την περίοδο που η Ελλάδα δεν είχε εισέλθει στον πόλεμο (1-9-39 εώς 28-10-40).
5. Αποζημιώσεις για τα πάσης φύσεως θύματα, νεκρούς, ανάπηρους, ομήρους, κατά την γερμανική κατοχή.
6. Αποζημιώσεις για την αναγκαστική εργασία σε Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,
7. Αποζημιώσεις θυμάτων για το μερίδιο που βαρύνει την πρώην Γερμανική Λαοκρατική δημοκρατία.
8. Αποζημιώσεις για τα χορηγηθέντα ποσά απο την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις Γερμανικές αρχές κατοχής υπό μορφή δανείου, πέραν των καταβληθέντων εξόδων κατοχής (Σ.Σ: τα στοιχεία είναι απο το βιβλίο του Δημ. Κωστόπουλου “Ένας πόλεμος που δεν έληξε ακόμα”

http://history-of-macedonia.com/wordpress/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο κ.Κακλαμανη