Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΦΟΡΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αγόρασε τελικά την Παρασκευή το αμφιλεγόμενο cd με στοιχεία των λογαριασμών περίπου 1.400 Γερμανών φοροφυγάδων. Το γερμανικό κρατίδιο κατέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ που ζητούσε ως αντίτιμο ο «κομιστής». Το ζήτημα είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη Γερμανία, καθώς οι υπηρεσίες και μερίδιο των πολιτικών ήλπιζαν ότι η ακριβή «αγορά» θα ήταν ουσιαστικά «επένδυση», που θα απέφερε στα γερμανικά ταμεία εκατομμύρια ευρώ από τους φοροφυγάδες.
Στην μικρή Ελλαδίτσα οι φοροφυγάδες είναι σαφώς περισσότεροι αλλά πολύ δύσκολο να βρεθούν ακόμα και αν υπάρξει ... CD.
Στην Κίσαμο ίσως δεν υπάρχουν φοροφυγάδες, υπάρχουν όμως πολλοί ..... νεροφυγάδες. Από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η δημοτική αρχή μας οι μισοί και λίγο παραπάνω κάτοικοι του δήμου έχουν να πληρώσουν νερό (ύδρευσης -άρδευσης) 4-5 χρόνια και βάλε!! Άραγε κανένα CD με τα ονόματα αυτών που δεν πληρώνουν μπορεί να βρεθεί; 

Τελικό συμπέρασμα: Είναι κορόιδα και στις τρεις περιπτώσεις αυτοί που πληρώνουν. Πάντως η κύρια υπεύθυνη  είναι η κάθε αρχή που κάνει πάντα τα στραβά μάτια στους κακοπληρωτές !!! Ψηφαλάκια είναι αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: