Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Ποιοι είναι οι ρατσιστές και χαλαροί;
Κύριε διευθυντά,
λέω να πάψω να μιλώ και να γράφω για τα όσα διαμορφώνονται και συμβαίνουν στον τόπο μας.
Και εξηγούμαι γιατί:
- Τολμά... ένας δημοσιογράφος να επισημάνει ότι δεν είναι ρατσισμός η ένσταση για όχι νόμιμη συμμετοχή αλλοδαπών νεαρών σε ποδοσφαιρικό αγώνα. (Νόμος που υπάρχει έδιδε το δικαίωμα αυτό). Έντεχνα κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία μιας Κίνησης τον περιλούζουν με ρατσιστικά χρώματα και αρκετή ειρωνεία.
- Καίγεται -κακώς, πολύ κακώς- η Εβραϊκή Συναγωγή και οι χανιώτες κατηγορούμεθα για χαλαρή... στάση και ανοχή απέναντι στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Οι δράστες βέβαια βρέθηκαν, συνελήφθησαν, είναι άσχετοι με την τοπική κοινωνία, αλλά τη “ρετσινιά”, ως χανιώτες, την εισπράξαμε από τους εκπροσώπους της Συναγωγής.
Στ’ αλήθεια στους μακελάρηδες της Μ. Ανατολής ποιος δείχνει χαλαρή στάση και ανοχή;
- Απαιτεί η εφημερίδα από επιστολογράφους - κειμενογράφους επωνυμία γι’ αυτούς που γράφουν και καταγγέλλουν (αυτοί προέρχονται από τα αριστερά) και με ύφος και προκλητικότητα σου απαντούν: Γιατί; Μήπως οι της Χρυσής Αυγής, που κάποια περίληψη των κειμένων τους δημοσιεύεται είναι επώνυμοι;
Βρε μπας και είμαι Χρυσαυγίτης και δεν τό ’χω αντιληφθεί;
Τέτοιο μπέρδεμα δηλαδή.
Ξένοι στον τόπο μας σε λίγο καιρό;
Και οι μικρές μειοψηφίες θα μας προσδιορίζουν σαν ρατσιστές και χαλαρούς... γιατί έτσι τους βολεύει; Κι ακόμη σαν κρυφούς Χρυσαυγίτες.
Ναι. Η τοπική κοινωνία πρέπει να αφυπνιστεί. Να πάψει να είναι ανεκτική και χαλαρή.
Αλλά απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να τη βαπτίσουν ρατσιστική και αδιάφορη σ’ ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Απέναντι σ’ αυτούς που ξαφνικά θέλουν να μονοπωλήσουν ό,τι συνθέτει την έννοια της δημοκρατίας και τους αγώνες για μια καλύτερη λειτουργία της. Τους άλλους τους γνωρίζει και εδώ και χρόνια τους αποδοκιμάζει σε κάθε περίπτωση.
Κύριε διευθυντά,
είπα να μη μιλώ, να μη γράφω. Αλλά ποιος μπορεί να σιωπά, να αδιαφορεί σε τόσο τρελά και αντιφατικά που συμβαίνουν γύρω μας;
Με εκτίμηση Χ.
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στα Χ.Ν


Αν έλλειπαν οι επιστογράφοι οι κειμενογράφοι κάποιοι θα έκαναν γαργάρα όλα τα θέματα που μας απασχολούν.....γεια στο στόμα σου άγνωστε Χ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: