Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ

Συνεχίζεται η δίκη των αλλοδαπών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης 72χρονης γυναίκας από το Βυζάρι Αμαρίου, γεγονός που τον Φεβρουάριο του 2009 είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες, ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος για τον βιασμό της ηλικιωμένης, ο 27χρονος Ιρακινός εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και η έδρα έκρινε σκόπιμο να διακόψει την δίκη προκειμένου το δικαστήριο να του ορίσει συνήγορο. Ο 27χρονος είναι καθ’ ομολογία δράστης. Μαζί του, στο εδώλιο κάθονται ένας 37χρονος Τυνήσιος και ένας 38χρονος Σύριος που φέρονται να διευκόλυναν τον πρώτο προκειμένου να διαπράξει την εγκληματική ενέργεια εις βάρος της 72χρονης ενώ από το σπίτι της είχαν κλέψει χρήματα και χρυσαφικά.

Αυτά λοιπόν από τους φιλοξενούμενους μας, καλό είναι να τους δώσουμε την ιθαγένεια τάκα-τάκα για μα μην μας περνούν και για ρατσιστές......τι θα βρίζουμε τώρα τους Τυνήσιους - Ιρακινούς και Σύριους ......καλύτερα να λέμε.... δείτε τι έκαναν οι βρομιάρηδες οι (νέο)Έλληνες!
Επειδή κάπου διάβασα ότι ο Πρωθυπουργός μας είπε στην βουλή

Το "ΕΛΛΗΝΑΣ γεννιέσαι και γίνεσαι" μπορεί να έχει κάποια λογική στη βάση του, αλλά η ιθαγένεια είναι τίτλος τιμής η οποία δίνεται σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην χώρα μας, όπου τα ίδια πρόσωπα την αποδέχονται γνωρίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αποπνέουν από αυτήν.
Δηλαδή σε αυτούς τους παραπάνω κ. Πρωθυπουργέ μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: