Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Γράφει ο δάσκαλος και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Κακατσάκης:
Μόνο με τη λέξη αίσχος μπορεί κανείς να περιγράψει τα… κατορθώματα ορισμένων που οπλοφορούν καταστρέφοντας ότι δεν είναι δικό τους αρκεί να ικανοποιήσουν το πάθος που έχουν με τα όπλα. Η παλικαριά δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες αυτές. Οι παππούδες τους επί τουρκοκρατίας και ναζιστικής κατοχής είχαν δικό τους οπλισμό και τον χρησιμοποιούσαν για να υπερασπίσουν τη γη που γεννήθηκαν από κάθε βάρβαρο, εισβολέα, κατακτητή. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δυσφημούν την Κρήτη και τους ανθρώπους της.
Ε΄αλήθεια είναι και παρόλο που το έχω δει επανειλημμένως, προχθές πηγαίνοντας και προς το Σφηνάρι διαπίστωσα ότι ...καμιά πινακίδα δεν υπάρχει χωρίς να έχει μια...τρύπα.
Λύση να βάλουμε στόχους δεξιά και αριστερά για τους "απαράδεκτους" αλλά και για να γλυτώσουν και τα σήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: