Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ;

Κηρύγματα μίσους ή κηρύγματα προβοκατόρικα;
 "ΕΛΛΗΝΑΣ γεννιέσαι, δε γίνεσαι ποτέ·
το αίμα σου θα χύσομε γουρούνι Αλβανέ" (sic!)

Το αλήστου, αηδιαστικής μνήμης, σύνθημα ακούστηκε χθες από τα ΟΥΚ στην παρέλαση, στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, στους νοσταλγούς...
Το εθνόσημο στο στήθος το φορούν για να υπηρετούν την Δημοκρατία και τα ιδανικά της και όχι τα ψυχωτικά, εθνικιστικά κηρύγματα μίσους.
Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν είναι γιορτή φαιοχιτώνων.
Δεν το ανέχεται η μνήμη του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη.
Οι Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι η Εμπροσθοφυλακή Νεοναζιστικών Απωθημένων ούτε Τάγματα "θανάτου" του εθνικιστικού μίσους, υπόπτων Αλβανοφάγων.
Η άμεση αντίδραση της επίσημης πολιτείας είναι ένα καίριο και αποφασιστικό πλήγμα στα στεγανά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κος Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει ένα προοδευτικό πρόσωπο διαχείρισης κρίσεων, που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος.
Αυτός είναι πατριωτισμός· υπερασπίζεται το Σύνταγμα και την κοινή λογική.

Αυτά γράφτηκαν οχι μόνο αλλού αλλά και στις εφημερίδες της γειτονιάς μας. Όμως πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι ψάχνουν αφορμές για να φανούν,  ευτυχώς όμως που υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που τους ξεβρακώνουν καθημερινά. Μάλιστα στην γειτονιά μας το άρθρο είχε και ονοματεπώνυμο..... 
Για ΔΕΙΤΕ το παρακάτω βίντεο αλλά διαβάστε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: