Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ

.......... μεθυλ-παραθείο, διαζινόν, μαλαθείο, φενιτροθείον
 4 Φορτηγά γεμάτα ντομάτες έφτασαν στην Γερμανία για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας super market .... όμως σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι στο φορτίο, το οποίο ήταν από την Κρήτη, διαπίστωσαν τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών. Γεμιστές ντομάτες φυτοφαρμάκων δηλαδή.
Τα ντοματάκια πήραν το δρόμο της επιστροφής και μάλλον θα φαγωθούν εντός και επί αυτά τώρα την μεγαλοβδομάδα. Ενήμεροι λένε και οι Έλληνες αξιωματούχοι που έκανε πολλές προσπάθειες να μην πάρει διαστάσεις η υπόθεση. Αν η πληροφορία του κολλητού από την Γερμανία είναι σωστή μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο ..εμείς οι οικολόγοι και βιοκαλλιεργητές του..κόσμου!
Οπότε μερικοί ας κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και ας δούνε τα παρακάτω νούμερα που μας έρχονται απο τους διαχειριστές μας....
5 κιλά συντηρητικά το χρόνο καταναλώνει κάθε Έλληνας
Το 4% των ελληνικών γεωργικών προϊόντων είναι μολυσμένο με επικίνδυνες περιέχουν χημικές ουσίες
200.000.000 ευρώ το χρόνο διατίθενται στην Ελλάδα για φυτοφάρμακα
11.000.000 σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!

Διαβάστε και αυτό: http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=51386

3 σχόλια:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Απορώ, γιατί εκπλήσεσαι από αυτό το γεγονός. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δυστυχώς συμβαίνει τακτικότατα. Και ναι "εμείς" τα τρώμε! Γιατί είμαστε οι πονηροί!!!!
Απορώ επίσης γιατί μπλέκεις τους βιοκαλλιεργητές. Ειδικά αυτούς...
Παρά την απαγόρευση κάποιων φυτοφαρμάκων, λόγω της επικυνδινότητας τους, αυτά εξακολουθούν να χρησημοποιούνται.Ειναι φαινόμενο πανελλαδικό. Εισάγονται λαθραία, το "χαϊδευτικό" τους είναι "βουλγάρες". Πωλούνται και σε φυτοφαρμακάδικα γνωστά, ακόμα και μέσα στη πόλη των Χανίων. Οι άρχοντες του τόπου το γνωρίζουν. Βλέπεις να κάνουν κάτι; Όχι! Γιατί; Τα συντεχνιακά συμφέροντα να είναι καλά.....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

βιοκαλλιεργητές γιατί έχω μια πληροφορία ότι και εκεί υπάρχει λακουβάκι

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Κατευθείαν, το ... "λακουβάκι" από το αυτί και στον ΟΠΕΓΕΠ (Agrocert).
Τουτέστιν: όχι μισόλογα, αλλά χειροπιαστά και με αποδείξεις.