Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΦΤΩΧΕ ΜΟΥ .... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Περίπου 200 εκ. ευρώ θα ζητήσει τελικά το υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη» από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ύψους 631 εκ ευρώ. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις αντιδράσεις των ελεγκτών της Ε.Ε. , η αρμόδια ειδική γραμματεία του ΥΠ.ΕΣ. υπό τον Στέφανο Γκρίτζαλη προχώρησε στην ενσωμάτωση δράσεων του «Καλλικράτη» στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που μετά και από σχετικές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, αναμένεται να εγκριθούν από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Πορτογάλο Σεσίλιο Ορέλιο.
Πρόκειται, κυρίως, για δράσεις που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών (συνένωση φορέων, και διευθύνσεων), τις ψηφιακές υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρονται μέσω του «Καλλικράτη» (όπως για παράδειγμα τα e-ΚΕΠ) αλλά και γενικότερα την απλούστευση των διαδικασιών όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη που αναμένεται να μειωθούν περίπου στο 1/3 (από 15 σε 6 βήματα) την κωδικοποίηση της νομοθεσίας με την κατάργηση αντικρουόμενων διατάξεων κλπ.
Σαν ζητιάνοι καταντήσαμε ....  μιας και οι διευθυντάδες μας δεν είναι ανοιχτοχέρηδες πλέον. Θα σφίξουν τα κολ@ρ@κια πολύ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: