Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ... ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Στο ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης αναμένεται να κυμανθούν οι μισθοί των αιρετών περιφερειαρχών που θα εκλεγούν στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταλήξει ότι το ύψος της μηνιαίας αποζημίωσης θα κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ και ότι τα συγκεκριμένα εισοδήματα θα φορολογούνται κανονικά με τον ισχύοντα φορολογικό συντελεστή (δηλαδή 40% με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο). Δεν έχει ωστόσο καταλήξει αν η αποζημίωση αυτή θα είναι επί 12 (το πιθανότερο σενάριο) ή επί 14 (μάλλον απίθανο).
Ωστόσο με το νέο φορολογικό που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, οι αποζημιώσεις τους, θα φορολογούνται πλέον με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα και συντελεστή 40%, με αποτέλεσμα να χάνουν περίπου 12.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου (άρθρο 5, παρ. 3) «με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου αυτού, καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης, των πάσης φύσεως παροχών που χορηγούνται στα πρόσωπα που εκλέγονται για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθόσον αποτελεί παρέκκλιση από τον κανόνα της φορολογικής ισότητας».
Να σημειώσουμε επίσης ότι πέρα από το «ψαλίδισμα» στις αποζημιώσεις των αυτοδιοικητικών, νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι υποχρεώνονται να παραιτηθούν και των διπλών μισθών τους, μετά τα έκτακτα μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. (Για το σχετικό ρεπορτάζ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: