Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Διάβασα τις προάλλες ένα άρθρο για την διαφθορά που υπάρχει στο σύνολο των δήμων της χώρας και έμεινα με το στόμα ανοικτό. Για να μην σας κουράζω, ο αρθρογράφος έβρισκε την ευκαιρία λόγω και της οικονομικής κρίσης, να κατηγορήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για μια χαβούζα διαφθοράς που επιμελώς κρύβεται, καταλήγοντας βέβαια ότι όλα αυτά τα κακά θα μπορούσαν να διορθωθούν τάχιστα με την αλλαγή του Καποδίστρια και την βάφτιση του, σε «Καλλικράτη», σωτήρα! Κύριε ελέησον!
Αναρωτήθηκα λοιπόν, γιατί όλοι αυτοί οι εντολοδόχοι και παραπληροφοριστές, δεν καταλαβαίνουν ότι την υπάρχουσα διαφθορά στην αυτοδιοίκηση την θέριεψαν αυτοί που σήμερα θέλουν να την σουλουπώσουν, την γιγάντωσαν τα δυο κόμματα που χρόνια τώρα εναλλάσσονται στην εξουσία, την πολλαπλασίασαν αυτοί οι ίδιοι, που μας έκαναν να μιλάμε πλέον ανοικτά, όχι για την μεγάλη δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά για την έλλειψή της;
Τι να πρωτοθυμηθούμε λοιπόν για να απαντήσουμε στους ανίδεους συμβουλάτορες μας ;
Να θυμηθούμε πως γίνονται οι διορισμοί των δημάρχων και των συμβούλων;
Να θυμηθούμε τις υποσχέσεις των και απο που πηγάζουν;
Να θυμηθούμε το Παυλοπουλέικο 42% ;
Ή μήπως για κάτι κλειστά συμβούλια στους κήπους των «βασιλιάδων»;
Αντί λοιπόν το κράτος και κάθε νεοκυβερνώντας να βάλει μαχαίρι σε όλα αυτά, αντί να καταργεί τους σατράπηδες, αντί να περιορίζει τους σπόνσορες, αντί να προσπαθεί να εξαφανίσει το δημαρχοκεντρικό σύστημα, θέλει να μας αλλάξει σύνορα, παραδόσεις, συγγένειες και άλλα πολλά, μάλιστα πολύ αβέβαια. Σωτήρα μας, σωτήρα μας…. πήδ@ μας, πήδ@ μας!!!
Όμως όσο και να προσπαθούν, όσο και να κάνουν ότι θέλουν να μας αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης μας, όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε που βρίσκεται η πραγματική ρίζα του κακού;
Στο εκλογικό σύστημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ο κάθε νομοθέτης που θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο, την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και παρόλο είναι πασίγνωστο, εσκεμμένα κρύβεται και το πρόβλημα αλλά και η λύση του!
Απλή αναλογική ονομάζεται η λύση… μην κουράζεστε.
Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος της αυτοδιοίκησης είναι μια μικρογραφία του καταστατικού χάρτη της πολιτείας μας.
Την απόλυτη εξουσία την παίρνει ο Πρωθυπουργός, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, που μαζί με την πλειοψηφία της βουλής, του δημοτικού συμβουλίου, της συνδικαλιστικής οργάνωσης τα μέλη, αποφασίζουν και διατάζουν, ενώ εμείς, οι υπόλοιποι σαν χάνοι αλλήθωροι κοιτάζουμε αποσβολωμένοι!! (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;)
Μετά εμείς ψάχνουμε για δικλείδες ασφαλείας, για καλύτερους ελέγχους, για πιο δίκαιη κατανομή πόρων, για τις συναποφασίσεις! (το συν το προσθέτουν κατ΄εντολή), για , για …..
Να λοιπόν ποια είναι η δημοκρατία μας.!! Η δημοκρατία του… με εκλέξατε άρα θα με υπομένετε, με εκλέξατε αλλά τα πράγματα δεν ήλθαν όπως τα περιμέναμε και θα τα κάνουμε αλλιώς, με εκλέξατε αλλά έχετε μου εμπιστοσύνη κι αν δεν τα καταφέρω μετά απο τέσσερα χρόνια το κουβεντιάζουμε........!
Μια τεράστια @δημοκρατία που δυστυχώς πηγάζει από μας ..για μας!!!
Αν λοιπόν θέλουν μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση που να μην έχει πατερίτσες, να μην έχει γύψο, να μην έχει απότομα στραμπουλήγματα και κατάγματα καλό είναι να την αφήσουν στην ησυχία της. Αν πάλι δεν μπορούν και είναι τόσο «φιλάνθρωποι» ας μας κάνουν το καλύτερο δώρο για μια γνήσια δημοκρατία. Ας κάνουν το πρώτο και ουσιώδες βήμα για την σωτηρία μας δίνοντας μας μια αλλαγή του εκλέγεστε και για τους δημάρχους αλλά και για τους δημοτικούς συμβούλους !
Και το ρεζουμέ της ιστορίας …. είτε είσαι καλός πρωθυπουργός, δήμαρχος, πρόεδρος, βλάκας είσαι να παρατήσεις την καρέκλα* που σε… ανέδειξε;
*Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο είναι παγκόσμιο ….οπότε κλάψε Χαράλαμπε την Δημοκρατία της καρέκλας!
Sadentrepese

Δεν υπάρχουν σχόλια: