Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΔΩ ΚΙΣΑΜΟΣ......ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Εξιχνιάστηκε λέει, η ληστεία που είχε γίνει τον Ιανουάριο στον συνεταιρισμό της Γραμβούσας με την κλοπή των 2 τόννων ελαιολάδου αλλά και του χρηματοκιβωτίου του συνεταιρισμού, που περιείχε 3.500Ε.
Δράστες, λέει, είναι 4 άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν και υπάλληλος του συνεταιρισμού και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 450 κιλών ελαιολάδου που επιστράφηκε.
Τέτοιες περιπτώσεις ξυπνούν μνήμες συνεταιριστικές .... ιδιαίτερα στους Κισάμου-Κολυμβαρίου-Μάλεμε που είχαν παρόμοια τραγικά περιστατικά και οι υπόλογοι, μεν και δε, έπαθαν μουγκαμάρα και χρόνια αμνησία, με τα γνωστά αποτελέσματα !
Οι μισοί φωνάζουμε, οι κλέφτες στο σκαμνί και οι άλλοι μισοί, σκεφτόμαστε την διαπόμπευση των "κολλητών" μας. Τελικά μέσα στην μιζέρια προσπαθούμε να αναστηθούμε, αλλά δεν μας αφήνουν οι ενοχές μας!!!
Αδυνατούμε να καταλάβουμε τα βασικά και πάντα ξαναγυρίζουμε στα ίδια. Μια λύση υπάρχει ...... τα ονόματα στην φόρα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: