Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΣΚΑΛΙΔΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σήμερα -από ότι άκουσα- έχει μια συγκέντρωση στο δήμο μας για την Σκαλίδη. Την Σκαλίδη βρε αυτόν τον ...οικονομικό πνεύμονα της πόλης μας. Γι΄αυτήν την οδό που κατάφεραν δυο δήμαρχοι μέσα σε 5 χρόνια να την ερημώσουν. Πλάκα θα έχει να δούμε τι θα ειπωθούν, ποιες προτάσεις θα πέσουν στο τραπέζι και πως θα βρεθούν νοικάρηδες για τα 40 μαγαζιά που είναι πλέον κλειστά;
Λέτε να στείλει λεφτά ο Αρναουτάκης να τον φαρδύνουμε λίγο....

Δείτε τι έγραψα πριν από 2 χρόνια 
Η ταλαιπωρία των καταστηματαρχών του πάλαι πότε κεντρικού δρόμου του Καστελλιού φτάνει στο τέλος της και η Σκαλίδη αρχίζει να παίρνει μια μορφή, όμορφη θα έλεγα, έτσι τα προβλήματα (ψυχολογικά περισσότερο) που δημιούργησε η διαδικασία της ανάπλαση δίνουν τόπο στην ελπίδα και την αισιοδοξία. Φυσικά σε αυτή την διαδικασία που ενώ για κάθε χώρο είναι μοναδική και με τις ιδιαιτερότητές της στην δική μας περίπτωση μάλλον δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα ούτε η κατασκευαστική μελέτη αλλά ούτε και η αρχιτεκτονική και αυτό εύκολα τώρα φαίνεται μιας και από την μια λείπουν δυο τρεις θέσεις πάρκινγκ, αλλά και τα πλακάκια στα πεζοδρόμια ξηλώνονταν και εναποθέτονταν νυχθημερόν με τα χρώματα της αρεσκείας του κάθε καταστηματάρχη.
Φυσικά αν υπήρχε κάπου κρεμασμένη η μελέτη κανείς δεν θα είχε το δικαίωμα να την αμφισβητήσει και ούτε θα έκανε του κεφαλιού του αν το χρώμα των πλακακιών είναι καλό ή θα λερωθεί με τον καιρό.

Αφήστε δε την μελέτη εφικτότητας όλου του επιχειρήματος μιας και αν υπήρχαν έτοιμα ή ανοίκιαστα μαγαζιά μακριά από το ιστορικό κέντρο θα υπήρχε «μεγάλη φυγή» πολλών νοικάρηδων της Σκαλίδη.
Όσο για μια άλλη μελέτη που προορίζεται για τις προσόψεις των μαγαζιών έχω τεράστια περιέργεια να δω αν ποτέ εφαρμοστή (κάτσε να γίνει πρώτα θα μου πείτε!) και μάλιστα στα μαγαζιά που είναι κλειστά καμιά δεκαριά χρόνια και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: