Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ


Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων ζωής και δράσης από την ίδρυση του, πραγματοποιεί εφέτος μια σειρά από ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Στα πλαίσια λοιπόν των εκδηλώσεων αυτών διοργανώνει την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 τον Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία "Samaria Run''. Στην διοργάνωση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν και είναι ενήλικες (να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους).
Οι αθλητές - πεζοπόροι που θα συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν από την τοποθεσία ‘Μαχί' στο οροπέδιο Ομαλού, θα περάσουν από το Ξυλόσκαλο, θα ακολουθήσουν το μονοπάτι μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, και από τον Άγιο Νικόλαο θα ανέβουν στο Καλυβάκι, τα Ποτιστήρια, τα Ποριά, για να τερματίσουν στο καταφύγιο Καλλέργη. Η διαδρομή όλη είναι περίπου 15 χιλιόμετρα. Η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού θα είναι συμπαραστάτες του εγχειρήματος, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι χορηγοί της διοργάνωσης. Οι εθελοντές του Συλλόγου θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία επικουρικά και εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού θα βοηθήσουν κατά την διάρκεια του αγώνα.


Υπεύθυνος προβολής είναι ο κ. Ανδρέας Μαρκάκης, ενώ υπεύθυνος της διοργάνωσης από τη μεριά του Συλλόγου είναι ο κ. Στυλιανός Μαλεκάκης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, δείτε παρακάτω τα σχετικά έντυπα της διοργάνωσης. Επίσης πληροφορίες δίνονται και στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, τα οποία είναι ανοιχτά κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647.

Δεν υπάρχουν σχόλια: