Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ

ΚΡΗΤΗ
Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. «Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα όπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης.
Δηλαδή για να καταλάβω εδώ ο Πατριάρχης έχει σελίδα και δεν θα έχει ο παπάς του χωριού κ. Δέσποτα μας.....αλλού είναι τα πονηρά !!!

ΧΑΝΙΑ
Στα Χανιά τα τελευταία χρόνια υπάρχει την αδυναμία πλήρους διακπαιρέωσης της αποστολής του ΕΚΑΒ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού  ...... το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι όποια κυβέρνηση και να υπάρχει οι ανάγκες παραμένουν και οι ελλείψεις παραμένουν, μόνο τα πρόσωπα -πόσο ακόμα άραγε- που κάνουν τις ίδιες επερωτήσεις αλλάζουν!  Τραγικό!!!
ΚΙΣΑΜΟΣ
Οι οικονομικές διαφορές των δυο συνεταίρων αποτέλεσαν την αφορμή να «μιλήσουν» τα όπλα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο σιδηρουργείου που διατηρούν οι δύο συγγενείς και συνέταιροι, στην Επισκοπή του δήμου Κολυμβαρίου...
Ξαφνικά ο ένας εκ των δυο, ηλικίας 69 ετών, έβγαλε ένα περίστροφο των 9mm, πυροβόλησε τον 52χρονο συνέταιρό του και, στη συνέχεια, έφυγε από το σιδηρουργείο.  Μετά βγαίνουν οι δήμαρχοι και μιλούν για έθιμα!

ΚΑΣΤΕΛΛΙ
Ακούγεται σε κουβέντα ότι ορισμένοι Δήμαρχοι, ενόψει του Καλλικράτη, σκέπτονται να κάνουν «παύση πληρωμών » εκεί που μπορούν για να τα φορτώσουν στον επόμενο. Οι νέοι Δήμαρχοι μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει, θα περάσει η πρώτη θητείας τους! Και αν δεν έλθει και δεύτερη το κακό θα συνεχίζεται !
Ζήτω που καήκαμε........

Δεν υπάρχουν σχόλια: