Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Αν το χωροταξικό στην περιοχή μας δεν αλλάξει και παραμείνει όπως το είδαμε παρακάτω, (τρεις δήμοι) αυτόματα παύει να  ισχύει η άτυπη συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα σε νυν Δήμαρχο και πρώην Βουλευτή!!!
-Τι δεν το ξέρετε ;
- Καλά μην τρελαθούμε;
Η συμφωνία ήταν απλή και έλεγε .... αν δεν γίνει ο σούπερ Καλλικράτης στην περιοχή μας με την συμμετοχή των 5 δήμων της επαρχίας τότε υποψήφιος θα κατέβαινε ο νυν δήμαρχος  με την υποστήριξη του πρώην βουλευτού. Αν όμως τα πράγματα δεν έλθουν κατ΄ευχή και πάμε σε μεγάλο δήμο, τότε δήμαρχος θα κατέβει ο βουλευτής και αντιδήμαρχος ο νυν δήμαρχος !!!
 ακόμα.....
Προσπαθούσα να καταλάβω μήνες τώρα, γιατί υπήρχε μια ενορχηστρωμένη επίθεση σε γνωστό υποψήφιο και νυν δήμαρχο, που ήθελε απλά την συνένωση μόνο των τριών όμορων δήμων. Δεν καταλάβαινα το γιατί, ώσπου διάβασα κάποιο άρθρο και αντιλήφθηκα πόσο πολύ τον.... φοβούνται !!
 ακόμα.....
Γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής μας δήλωσε δημόσια, ότι θα υποστήριζε πολύ μια υποψηφιότητα νομαρχιακού συμβούλου .... αν ο τελευταίος αποφάσιζε να  κατέβει σαν υποψήφιος τώρα που η νομαρχία μας αποχαιρετά! Πάντως ο εν λόγο νομαρχιακός σύμβουλος θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!! Σίγουρα & Σίγουρος!
ακόμα...
Η νομαρχιακή επιτροπή της Ν.Δ ίσως δεν στηρίξει κανένα φέτος -εκτός Δήμου Χανίων- μιας και οι προ τετραετίας αποφάσεις της, λίγο πολύ συνετέλεσαν στο χάσιμο του δήμου Κισάμου!!
Φέτος ο αγώνας μεταφέρετε στα Χανιά, μάλιστα θα είναι ιδιαίτερα σκληρός και φυσικά πολύ ..... οικογενειακός, αν αναλογιστούμε ότι οι δυο ως και σήμερα γνωστές υποψηφιότητες προέρχονται από συγγενείς χώρους ........ Αρχοντάκης vs Βιρβιδάκης.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai antapokritis tis ND;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Καλύτερα της ΝΔ παρά του ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;
Ο άνθρωπος που θα γινόταν Δήμαρχος Κισάμου πρέπει να είναι χειραφετη-μένος, να είναι αυτοδύναμος και άρα επαρκής,να είναι κάτοικος Κισάμου,να περιβάλλεται απο προσωπικότητες ανάλογες των ευθυ-νών που "εποφθαλμιά",να έχει απόψεις στέρεες,να κυκλοφορεί και να πολιτεύεται ανοικτά και όχι "αναλόγως" των συνθηκών να μην είναι νεροκουβαλητής και κομιστής συμφερόντων να μην είναι αχυράνθρωπος.
Αν νομίζεις, Γιάννη οτι το να ρίχνεις ασφάλτους στην πλάτη της ΝΑ,νύκτες και Κυριακές, είναι αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα, να ξέρεις ότι τέτοιες πρακτικές απο τους πολιτικούς μας, μας έχουν οδηγήσει στην θέση που βρίσκεται η χώρα.Ο πήχυς μπαίνει πλέον ψηλά:Τέλος στους καπάτσους και τους "κισσούς" κάθε εξουσίας.
ΕΠΑΡΚΕΙΑ.ΕΠΙΠΕΔΟ,και ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ.
Σου θυμίζω οτι και εσύ απετάσσεσαι τους "μάγους".Μην τρέχεις πίσω τους για τις ανάγκες του ...... καφενείου.Η Κίσαμος στην νέα εποχή, του Καλλικράτη, θέλει ηγέτη και όχι (τζάμπα)μάγκα.Θέλει αφοσίωση και αυτοθυσία.Είναι άλλο πράγμα να κάνεις τον λομπίστα του τάδε(επίτιμου) για να σου χαρίζουν πιστώσεις και άλλο να φτιάχνεις υπηρεσίες για να εξασφαλίζουν ροή χρηματοδοτήσεων.Στη μια περίπτωση είσαι επαίτης στη άλλη είσαι απαιτών.Διάλεξε,ή, καλύτερα ας διαλέξουν οι Κισαμίτες.
Παρεπιπτόντως ονειρεύομαι ακόμη την μεγάλη Κίσαμο.
Γιάννης Φωτάκης

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δυστυχώς φίλε Γιάννη άλλος τρέχει πίσω από αποτυχημένους και ανούσιους πολιτικάντηδες.
Είμαι σκληρός αλλά αληθινός και κάπως έτσι μου ήλθε να τα γράψω όταν διάβασα το σχόλιο σου!
Αν οι επιλογές του καθενός γινόταν πράξη ... χαράς μας; Αλλά δυστυχώς τώρα (στο παραπέντε) ξύπνησαν όλοι και το παίζουν ακομμάτιστοι- ντόμπροι-ήρωες- αμετακίνητοι υποστηρικτές της προόδου!
Η επιλογή μου είναι να λέω αυτό που πιστεύω και καλώς ή κακώς το έχω αποδείξει ότι δεν κωλώνω! Ονειροπόλος σαφώς..... επαίτης ποτέ..... δυστυχώς εγώ ζω εδώ είμαι κάτοικος Κισάμου είμαι πολίτης που βλέπει την καθημερινότητα, είμαι δημότης που βοηθά είτε υπάρχει ο Α ή ο Β δήμαρχος, και σαφώς οι επιλογές μου όσο λάθος και να είναι έχουν μια πιο μεγάλη βαρύτητα απο κάποιους που κουβεντιάζουν εκ του ασφαλούς!
Βέβαια ποιος είναι ο Ηγέτης της Κισάμου σε αυτήν την δύσκολη εποχή;
Αυτός που αγνοεί τι θα πει μελέτη; Αυτός που τρέχει πίσω από βολευτές για στήριξη; Αυτός που προσπαθεί να βρει δεκανίκι στα πολιτικά γραφεία; Ποιος;
Μήπως αυτός που θα μας υποδείξουν;
Άραγε γιατί πρέπει να θυμούνται τον πολίτη, τον δημότη την παραμονή και όλο τον υπόλοιπο καιρό να τον κοροϊδεύουν;
Άραγε γιατί ο τάδε δεν μας κάνει και μας κάνει ο άλλος που μας υπέδειξε ο αποτυχημένος βουλευτής;
Άραγε γιατί είναι κακός κάποιος μόνο και μόνο επειδή άνοιξε κάποιο δρόμο σαββατιάτικο και είναι ικανός ο τεμπέλης και ο ανεπρόκοπος;
Μήπως όμως τα ίδια δεν μου είπες και στον Καποδίστρια ή τα ξέχασες;
Μήπως το να υπηρετούμε διατεταγμένες υπηρεσίες είναι το χειρότερο από το να έχουμε ένα "κακό" δήμαρχο;
Οι άνθρωποι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από την κομματική τους ταυτότητα, πολύ δε περισσότερο από την αγάπη που τρέφουν γι' αυτόν τον τόπο και όχι για την καρέκλα!!.
Παρεμπιπτόντως εγώ ονειρεύομαι να ζω σαν άνθρωπος αλλά που τέτοια τύχη, όταν το 90% ........ των επιλογών μας ήταν λάθος!
Σε παρακαλώ θέλω να μάθω ποιος είναι ο ηγέτης, αυτός που δεν θα κάνει χαρακίρι αυτοθυσίας αλλά θυσία στους Θεούς για να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι!!

Ανώνυμος είπε...

Ηγέτης είναι αυτός που δεν διακρίνεις την εξουσία του αξιόατος του!!!
Είναι εκείνος που θα συσπειρώσει γύρω του την γνώση το ήθος την πείρα (όχι την εμπειρία στη παλαιοκομματική ίντριγκα)θα φορέας ειλικρίνειας και διαχρονικής καταξίωσης.Το ποιός είναι αποτυχημένος ή οχι, είναι μετρίσιμο και πάντως πλέον φανερό απο τον επιτυχημένο.Δημάρχους αντ΄αυτών δεν χρειάζεται ο τόπος.Κισσούς επίσης.Επιπλέον για σένα μπορεί να έχει σημασία το αποτέλεσμα για μένα όμως έχει σημασία το ταξίδι προς το αποτέλεσμα.Μη ξεχνάς τον υπουργό που θεωρούσε το νόμιμο και ηθικό.Δεν σου κρύβω ότι θα προσπαθήσω, εγώ ο μικρός και εκτός "νυμφώνα" βουλευτοκρατίας για πρόταση ευρείας αποδοχής και εκτεταμένης επάρκειας,και ποικίλων αποχρώσεων.Ο ηγέτης θα αναδειχθεί απο την ομάδα αυτοοργάνωσης και θα προσπαθήσει να πείσει για τις ικανότητες του την κοινωνία.Σκέψου ποιός είναι ο θεσηθήρας;αυτός που θρέφεται απο την εξουσία ή που τιθασεύει την εξουσία;Αυτός που ευλογείται απο τους "θεούς",ή αυτός που ορθώνει ανάστημα απένατι τους;Η Κίσαμος έχει δύναμη.Αν δεν έχει εκφραστεί, είναι γιατί υπάρχουν χρίσματα και λογαριασμοί απλήρωτοι.
Όμως η σκυτάλη πηγαίνει στους άριστους και στους έχοντες τηνέξωθεν μαρτυρία.
αυτά νόμιζα αυτά κόμιζα αυτά μεταφέρω στα παιδιά μου και στους γύρω μου για αυτά θα αγωνίζομαι καιποτέ δεν θα κουβέντιαζα εκ του ασφαλούς όπως δείχνει και η αρθρογραφία μου στα ΧΝ απένατι στους ένθεν κακείθεν πολιτικούς και επιχειρηματίες.
Θα τα πούμε απο απέναντι πεζοδρόμια της ίδιας όμως πόλης-Δήμου.Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για τον μεγάλο Δήμο της όλης Κισάμου.
ΙΦ

Ανώνυμος είπε...

....του αξιόματος του...ΙΦ

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πήρες φόρα άδικα μιας και άργησες να καταλάβεις αυτά που τώρα εσύ ο ίδιος θέλεις να υπερασπιστείς! Κρίμα ! Εγώ πάντως ποτέ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτές τις λανθασμένες επιλογές! Κάποιοι άλλοι ήταν.
Όσο για το τι σημαίνει ηγέτης καλώς ή κακώς κοίταξε στην εφημερίδα Ν.Ο τι είχα γράψει πριν κάμποσα χρόνια ..τότε που η κομματική ταυτότητα μερικών δεν τους επέτρεπε να δουν πέρα από την τοπική!!
Πάντα είμαστε σε απέναντι πεζοδρόμια πάντα αντίθετοι και πάντα .....εσύ ο κερδισμένος ....τι κερδίσαμε όμως απο τις νίκες σου; Τίποτα οι επιλογές (μας) λάθος.
Γιατί άραγε τώρα θα πρέπει να αλλάξω εγώ;
Κουμάντο πάντα κάνατε εσείς και τα αποτελέσματα γνωστά.
Σήμερα όλοι μιλάτε για τον ηγέτη, αλλά ηγέτη δεν βλέπω πουθενά.
Από παρθενογένεση θα μας προκύψει άραγε; Ο ηγέτης πρέπει να είναι ντόπιος, να γνωρίζει, να έχει πολεμήσει και να πολεμά για την πόλη ....που είναι άραγε;
Ο Ηγέτης έπρεπε να είχε φανεί, να είχε αντισταθεί, να είχε πολεμήσει, να είχε ηγηθεί...άραγε που είναι;
Δεν μου απάντησες στο ερώτημα μου ποιος είναι ο ΗΓΕΤΗΣ;
Ίσως συμφωνήσω μαζί σου και σε ακολουθήσω για μια και μόνο φορά!
Κρίμα Γιάννη!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

τελικά τρία άρθρα είχα γράψει από το 2001-2002 με τίτλο ΝΤΟΠΙΟΣΩΤΗΡΕΣ για βρες τα και διάβασε τα!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιες οι θεωριες περι ηγετη κτλ.αλλα θα ηθελα να ρωτησω τον ανωνημο (4,56-12,56) που ησουν ρε μεγαλε τοσα χρονια και δεν ερχοσουν να σωσεις την κισαμο.κατι τετοιους εχουμε με ωραιες αποψεις του "κωλου" και εχουμε καταστρεψει την περιοχη.τα ιδια θα λεμε και τα επομενα 100 χρονια.αντε για..........