Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩ;

Τριπλάσια από το έργο πληρώνουν στις απαλλοτριώσεις! Σχεδόν ένα… ολόκληρο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης έχει κληθεί να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων για να προχωρήσουν μικρά και μεγάλα έργα στην Κρήτη! Τα ποσά που πληρώθηκαν προσεγγίζουν με τους μετριότερους υπολογισμούς τα 500 εκατομμύρια ευρώ με αιχμή τα έργα των φραγμάτων όπου οι απαλλοτριώσεις άγγιξαν τις τιμές των  αστικών ακινήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου οι πάντες έχουν “σηκώσει τα χέρια ψηλά” είναι το φράγμα της Πλακιώτισσας που οι απαλλοτριώσεις θα είναι τριπλάσιες του φυσικού αντικειμένου του έργου, καθώς και στο Έλος όπου η αποζημίωση θα είναι διπλάσια από το κόστος της λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευαστεί! Στην Πλακιώτισσα έχουν επιδικαστεί πρωτοδίκως 26,5 εκατομμύρια ευρώ(για 3.000 στρέμματα!) και οι νομικοί περιμένουν ότι στο Εφετείο θα φτάσουν τα 33 εάν όχι και τα 35 εκατομμύρια ευρώ όταν το έργο από μόνο του δεν θα κοστίσει πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ! Το ίδιο και με την λιμνοδεξαμενή στο Έλος Χανίων όπου οι τιμές των απαλλοτριώσεων εκτοξεύθηκαν στο ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο στοιχίζει τα μισά!
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου δηλώνουν αδυναμία να “ρίξουν” τις τιμές που έτσι κι αλλιώς καθορίζονται από τα Δικαστήρια, ενώ η κατάσταση στο Εφετείο γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για το Δημόσιο καθώς οι τιμές αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω!

http://www.patris.gr/articles/178424/114496

Δεν υπάρχουν σχόλια: