Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ...;


Περιορίζει τη λειτουργία της από την 1η Ιουνίου, οπότε και λήγει η σύμβαση μιας εκ των τεσσάρων γιατρών που τη στελεχώνουν, η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Χανίων.
Ουσιαστικά, η μονάδα παύει να δέχεται νεογνά και θα περιοριστεί σε διακομιδές και εφημερίες ετοιμότητας για επείγοντα περιστατικά.
Ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Αρχοντάκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι
"η μονάδα δεν κλείνει. Θα περιοριστεί όμως το έργο της".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "τρεις νεογνολόγοι και μια επικουρική γιατρός προσπαθούν μέχρι σήμερα να καλύψουν τις εφημερίες και παράλληλα τις διακομιδές στο Ηράκλειο. Η σύμβαση της γιατρού λήγει τις επόμενες ημέρες και δεν πρόκειται να την ανανεώσει, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από νεογνολόγους να τοποθετηθούν στην κλινική του νοσοκομείου".
Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων με την προκήρυξη κενών θέσεων της μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών, ευελπιστεί σε αναβάθμισή της σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μίλησε κανείς για κλείσιμο της ενδιάμεσης μονάδας νεογνών που έχουμε στο νοσοκομείο", διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης.
Όπως είπε, "μιλάμε για προβλήματα στο ιατρικό προσωπικό, υποστελέχωση, καθώς ήδη έχουν μείνει τρεις επιμελήτριες".
"Θα περιμένουμε την κατάληξη των προκηρύξεων, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν γιατροί που επιθυμούν να εργαστούν στα Χανιά", τόνισε ο κ. Δουλγεράκης
. 
Πριν 2 χρόνια και λίγο πριν ανοίξει η μονάδα, όταν ήταν άλλοι στην αντιπολίτευση.... έβγαιναν καθημερινά στα ντόπια παραθυράκια και έλεγαν "οι ευθύνες της μη λειτουργίας της ΜΕΝ είναι βαρύτατες και βαραίνουν αποκλειστικά τη πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, η οποία εδώ και 5 χρόνια προτιμά να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με την υγεία, αδιαφορώντας για το κόστος των ανθρώπινων ζωών και ενώ ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα, είναι αρκετά πιθανός». Τελικά  7 μήνες μετά την αλλαγή ήλθε και η απαλλαγή…. της μονάδος κι ας μην το λένε ευθέως. Για άλλο λόγο σας κάναμε κυβέρνηση ..αν δεν το έχετε καταλάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: