Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Μια απο τις καλύτερες ενημερώσεις με πάρα πολλά στοιχεία!!!
"Κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε αυτή την ενημέρωση γιατί έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα, άλλα αληθινά, άλλα διαστρεβλωμένα, άλλα εκτός πραγματικότητας, το έργο βρίσκεται στην αποπεράτωσή του. Τελειώνουν τα συμπληρωματικά δίκτυα των αγωγών που έλειπαν από την παλιά εργολαβία και οι κατάλογοι των ιδιοκτητών που θα συνδεθούν άμεσα. Εχουν κατασκευαστεί δύο τμήματα και μένουν άλλα 4 - 5 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα". Έτσι άρχισε την εισαγωγή της κατα την χθεσινή "πρόσκληση" αλλά για μένα "πρόκληση" η Δήμαρχος Κισάμου κ. Φ. Σκουλάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου. Ήταν μια απο τις ποιό εμπεριστατωμένες αναφορές στο περιβόητο "γιοφύρι της Αρτας" όπως έχει καταντήσει ο βιολογικός της περιοχής μας. Μια πλήρη στην κυριολεξία, αναφορά της διαδρομής του έργου, με τις απεντάξεις, τις διαφωνίες, τα λάθη και τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισαν. Μέσα σε μια ώρα ακούστηκαν πολλές άγνωστες πτυχές της προσπάθειας για ολοκλήρωση του έργου, που πραγματικά μας έκαναν εντύπωση, ιδιαίτερα στο σημείο που η κ. Σκουλάκη ανέλαβε!! όλο σχεδόν το ρίσκο της λειτουργίας του έργου, ξεκαθαρίζοντας οτι ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και, ότι έγινε ως και σήμερα φέρει την υπογραφή της και τον ιδρώτα της.
Έγινε ακόμα αναφορά ότι στόχος πλέον είναι η διεκδίκηση από το ΕΣΠΑ, πόρων ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή συμπληρωματικών δικτύων αποχέτευσης, που θα συμπεριλάβουν ένα μεγάλο μέρος του νέου Δήμου Κισάμου, αλλά και ότι εντός ολίγων εβδομάδων θα γίνουν οι πρώτες 350 συνδέσεις.
Αναφορικά με το κόστος της σύνδεσης, ένα θέμα που αποτελεί θέμα συζήτησης ανάμεσα στους κατοίκους, η δήμαρχος απάντησε πως “δεν μπορώ να το προϋπολογίσω καθώς θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά της κάθε ιδιοκτησίας και το είδος της σύνδεσης. Δεν θα ήθελα να πω τιμές γιατί δεν έχουν περάσει από το Δ.Σ. και δεν έχουν καταρτιστεί. Σίγουρα θα έχουμε τέτοιες τιμές και θα γίνουν διευκολύνσεις, ώστε να συνδεθούν όλοι. Οπωσδήποτε το κόστος θα είναι πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με σήμερα που οι κάτοικοι διατηρούν βόθρους”.

Κρίμα που σε μια τόσο σοβαρή ενημέρωση ο κόσμος που βρέθηκε δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε να ήταν, παρ΄όλα αυτά επειδή τα "νέα" στην πόλη μας μαθαίνονται πολύ γρήγορα θα το μάθουν...όσοι πρέπει!!! Συγχαρητήρια φυσικά στην δήμαρχο που πραγματικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αυτό φάνηκε και αποτυπώθηκε σαν δυναμική, όταν κατά την ενημέρωση, δεν παρευρέθη ... δίπλα της ... κανείς άλλος!!
Το Καστέλλι θέλει τέτοιες ενέργειες και όχι .... λακουβάκια υπονόμευσης!!   Άντε να πέρνουμαι παραδείγματα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: