Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ

Ο Κώστας γνώρισε για πρώτη φορά τη Νικαράγουα το 1988. Τότε ο πόλεμος ήταν στο αποκορύφωμά του. Ξανάρθε το 1990 και από τότε έμεινε εδώ.
Κατάγεται από την Καρδίτσα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική και δούλευε στην Εθνική Τράπεζα, στα Χανιά. Όταν συνειδητοποίησε ότι το μέλλον του είναι δεδομένο και ό,τι μια μέρα στα 50 του θα γίνει διευθυντής τράπεζας, τα παράτησε όλα, παραιτήθηκε στα 30 του και βρέθηκε εδώ, αντιμετωπίζοντας το άγνωστο.
Με απλή λογική δύσκολα θα μπορέσει κανείς να καταλάβει την επιλογή του. Αν τον συναντήσεις θα διαπιστώσεις ότι έκανε αυτό που η ψυχή του τον καλούσε. Δραστήριος, γεμάτος ενέργεια σαν 25ντάρης, δεν τον ενοχλεί να αγωνίζεται, ακόμα μαθαίνει. Συνάντησα έναν έφηβο άσχετα και αν η ταυτότητά του λέει ότι πέρασε τα 40. Παντρεμένος με την Σίλβια, Νικαραγουανή και έχει δύο γλυκύτατες κόρες, την Σοφία και την Βασιλική.
Ασχολείται με το κτήμα του. Μια μεγάλη φίνκα περίπου 3.000 στρεμμάτων που αγόρασε το 1995 μαζί με δύο φίλους του από την Ελλάδα. «Από το κτήμα συνέχεια μαθαίνω. Μαθαίνω από τις αποτυχίες και συνεχίζω», μου λέει.
Μόλις τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτή αποδίδει καρπούς. Περισσότερα για το κτήμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.ganadorganico.com  Το αγρόκτημα λέγεται «Finca La Grecia» και η εταιρεία NicaHellas.
Ο Κώστας όμως μαθαίνει και στο πανεπιστήμιο της πόλης αφού είναι και πάλι φοιτητής στο τμήμα αγροτικής εκπαίδευσης. «Στη Νικαράγουα κατάλαβα τι σημαίνει μάθηση. Βρήκα την ουσία του σπουδάζειν. Η εμπειρία μου από το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήταν απογοητευτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: