Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Το πανεπιστήμιο Στραθκλάιν της Μ. Βρετανίας, μετά από μακροχρόνια έρευνα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, υποστηρίζοντας ότι το ψέμα είναι σημαντικό μέρος της πολιτικής ζωής στην σύγχρονη δημοκρατία.
Για τους κρύους συντηρητικούς Εγγλέζους το ηλίου φαεινότερο χρειάστηκε μελέτη και έρευνα αρκετών χρόνων, βέβαια κάλιο αργά παρά ποτέ το πήραν και αυτοί χαμπάρι .
Για μας βέβαια δεν χρειάζεται ούτε έρευνα, ούτε μελέτη, το γεγονός είναι γνωστό. Γνωρίζουμε πως για κάθε ερώτηση ή απορία που απευθύνουμε σε πολιτικό, η απάντηση που θα εισπράξουμε εκτός από το διφορούμενο διπλωματικό νόημα (στυλ Πυθίας), και την ατεκμηρίωτη αοριστολογία, θα περιέχει και όλους τους κανόνες ενός παιχνιδιού πόκερ. Πονηριά- παραπλάνηση - ψέμα, με άλλα λόγια τέχνη και μαεστρία στην μπλόφα, βέβαια όλα μέσα στα πλαίσια ενός ¨παιχνιδιού¨.
Ο ψηφοδόχος στην Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται και από την έρευνα και αλλού, ελάχιστες φορές - και ξέρουμε πότε- σου λέει την αλήθεια. Τον υπόλοιπο καιρό η αποφυγή και η διπλωματική ψευτιά γίνεται εργαλείο στην καθημερινή ζωή του. Τα παραδείγματα πολλά και πολλές φορές αναρωτάσε.....
Είναι δικαιολογημένα ή ποιος τους παρέχει αυτό το δικαίωμα ;
-Δικαιολογημένα μπορεί να μην είναι, όμως ορισμένες φορές βάζουμε και εμείς το χεράκι μας με τα εξωπραγματικά και τα απίθανα πράγματα (ρουσφέτια) που ζητάμε. Και όλα αυτά σαν αντάλλαγμα της ψήφου μας . Άρα στην περίπτωση αυτή τους αναγκάζουμε και τους παρέχουμε το δικαίωμα να μας πουν ψέματα .
Υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις που τα διπλωματικά ψέματα λειτουργούν αρνητικά προς το σύνολο και θετικά προς όφελος μιας κατάστασης ή ενός ατόμου.( χρηματιστήριο- συντάξεις- περίθαλψη –παιδεία-εθνικοί  δρόμοι, λιμάνια, μουσεία κ.α) και εδώ είναι το μεμπτό.
Στις περιπτώσεις αυτές ο πολιτικός μπορεί να χάσει το κύρος του προσωρινά, και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του να εξανεμιστεί, όμως όλα αυτά πρόσκαιρα, γιατί σαν καλός ποκερίστας σου ρίχνει την μπλόφα με τα τόσα εργαλεία –κλειδιά που διαθέτει και σιγά-σιγά ξανακερδίζει την χαμένη αξιοπιστία του.
Κακά τα ψέματα ο λαός τα τελευταία 50 χρόνια τρέφεται και ζει με αυτά, και ποτέ δεν ενδιαφέρεται που το ψέμα φτιάχνεται και γιατί! Ξέρει μόνο ότι κυκλοφορεί αλυσιδωτά από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο πολιτικό.
Στην λέξη πολιτικός βέβαια συμπεριλαμβάνονται όλοι αυτοί που εις την πολιτεία ανήκουν, μηδενός εξαιρουμένου.

Η έρευνα βέβαια δεν λέει τι θα γινόταν και στην αντίθετη περίπτωση αν δηλαδή έλεγαν την αλήθεια και πάντα την αλήθεια. Θα ήταν ο ένας ο υπερήφανος, ο ντόμπρος ή θα είχαμε την γνωστή περίπτωση του διάττοντος πολιτικού αστέρος ;
Πάντως δύο είναι τα συμπεράσματα που καταλήγει η έρευνα :
Οι ψηφοφόροι αναμένουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα τους πουν ψέματα, μάλιστα ορισμένες φορές τα χρειάζονται. Αν λοιπόν οι ψηφοφόροι έκαναν λιγότερες ερωτήσεις, οι πολιτικοί θα τους έλεγαν και λιγότερα ψέματα ....και έχει απόλυτο δίκιο.
Υ.Σ Aς μην ξεχνάμε ότι και στο λεξικό η λέξη ο πολιτικός εκτός των άλλων σημαίνει και ο ευέλικτος, ο εύστροφος, ο έχων το πολιτεύεστε σαν κύρια ασχολία.

1 σχόλιο:

F T L είπε...

Δοκιμαστική διαδικασία

''Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ''
''Αναταραχή στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ''
''Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ''

Τι εξυπηρετούν άραγε φράσεις σαν τις παραπάνω που ακούμε κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα; Είτε ψηφίζονται νέοι φόροι, είτε ασφαλιστικό, είτε σε μειώσεις μισθών, είτε έχουμε σκάνδαλα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία βράζει.

Οι επιστήμονες της επικοινωνίας συμβουλεύουν η ένταση να δημιουργείται στην κεντρική πολιτική σκηνή για να μην επεκτείνεται στον δρόμο. Σκεφτείτε τα πρωτοσέλιδα να έγραφαν ''Ανυπόμονο το κοινοβούλιο να ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να προλάβει τις διακοπές του''. Είδηση που δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Τι σε νοιάζει το ασφαλιστικό αν έχεις 40 σπίτια και 3 εκατομμύρια στην τράπεζα. Από την σύνταξη περιμένεις;
Τι βατραχοπέδιλο και κακό είχαν να φάνε τα ''δελφίνια'' της εκάστοτε κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να περιγραφεί.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ ''έβραζε'' επί τεσσεράμισι χρόνια. Σε κάθε δυσκολία όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν για έξαλλους βουλευτές που επιτέθηκαν φραστικά σε υπουργούς και απειλούσαν ότι θα… θα… θα… Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε ότι νομοσχέδιο ήθελε και ας είχαν φτάσει οι βουλευτές στην 15η βράση. Όλοι αυτοί ''ξεσπάθωσαν'' μετά τις εκλογές πυροβολώντας κατά το κοινώς λεγόμενο ένα πτώμα...

Το κάθε φάρμακο για να βγει στην παραγωγή πρέπει να παρέχει βεβαιωμένα και αδιαπραγμάτευτα αποτελέσματα. Οποιοδήποτε προηγούμενο στάδιο αποτελεί την δοκιμαστική διαδικασία. Την περίοδο που επάνω στα σώματα των άτυχων ποντικών εναλλάσσονται χημικές ουσίες και αναλογίες μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η πολυετής συνήθως περίοδος ονομάζεται από τις φαρμακευτικές εταιρίες πειραματικό στάδιο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μια ιστορική ευκαιρία στα χέρια τους. Αν πραγματικά διαφωνούν με τις βουλές της κυβέρνησης μπορούν απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια. Όπως έκαναν οι τρεις συνάδελφοι τους ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές. Σε διαφορετική περίπτωση τα ονόματα τους θα γραφτούν με μελανά χρώματα ως αυτοί που στήριξαν την δοκιμαστική διαδικασία που συντελείται πάνω στο σώμα της Ελλάδας.

Οι ίδιοι γνωρίζουν τι έρχεται και έχουν ετοιμάσει από τώρα την ''απολογία'' τους ενώπιον των ψηφοφόρων, για τους ανεπαρκείς υπουργούς, τον εξαφανισμένο σε ταξίδια πρωθυπουργό και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Επενδύουν και στην ελληνική νοοτροπία που δύσκολα αλλάζει. Μόνο που αυτή την φορά δεν είναι απόλυτα σίγουροι….

http://29-26.blogspot.com/2010/06/blog-post_2191.html