Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ..... ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ξεφυλλίζοντας τους φρέσκους Νέους Ορίζοντες έπεσε στο μάτι μου στην σελίδα 12 της εφημερίδας, σε μια ανακοίνωση –δημόσια πρόσκληση…. 9 ανθρώπων νυν και πρώην αυτοδιοικητικών και ενός επιχειρηματία που καλούν τους υποψήφιους δημάρχους του νέου Καλλικρατικού δήμου μας, σε δημόσια συζήτηση την άλλη Δευτέρα 7 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου!!  Μάλιστα αν διαβάσεις τα άτομα που υπογράφουν την κίνηση αυτή, διαπιστώνεις ότι είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους πράγμα που κάνει τα πράγματα να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ μόνο …σοβαρά.
Το θέμα βέβαια είναι πολύ πιασάρικο, θα έλεγα και τόσο δημοκρατικό, που ταιριάζει απόλυτα με το πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε σήμερα. Όξω τα παλιοκόμματα!! ¨Συνεργασία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του δήμου Κισάμου. Διερεύνηση της δυνατότητας διατύπωσης κοινού προγράμματος θέσεων, στόχων και ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου δήμου¨.
Χωρίς δεύτερη σκέψη διαπιστώνεις ότι αυτοί οι οποίοι ήταν «κεφαλές»  της αυτοδιοίκησης χρόνια τώρα, σήμερα αγωνιούν ....... για το μέλλον μας!!! Χμ !!!
Άξιο λόγου και μια παράγραφος της επιστολής-πρόσκλησης που αναφέρει ότι…. κανένας από αυτούς που υπογράφουν την πρόσκληση δεν φιλοδοξεί να σχηματίσει προσωπικό συνδυασμό, στις εκλογές του Νοεμβρίου.
-Καλά βρε παιδιά έχετε τόσες καλές ιδέες, έχετε καλές προθέσεις, θέλετε μια ευρεία συνεργασία, θέλετε να υπηρετήσετε μια δύσκολη κοινωνία σαν την δική μας, και δεν θέλετε να ηγηθείτε αυτής της προσπάθειας; Μήπως λείπει η λέξη «πλέον» από αυτό;
Από ανέκαθεν στην γειτονιά μας η επιλογή των υποψηφίων δεν ήταν ποτέ δημοκρατική και αυτό το γνωρίζουν άπαντες…. ακόμα και πολλοί από αυτούς που υπογράφουν την πρόσκληση σήμερα. 
Αν η δική τους δημοκρατία είναι καλύτερη «τώρα» και δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια…έ τότε ας σκεφτούν, οτι ίσως χρειάζεται ... ένα συγνώμη πρώτα!!!
Αλήθεια θα είναι όλοι αυτοί υποψήφιοι όπως μας τους γράφουν; Γιατί πριν λίγο καιρό κάποιοι έκαναν λαγουδοπηδηματάκια για να το αποφύγουν !
Φαίνεται ότι προσπαθώντας να βγάλουμε τον κώλο μας απ΄το αναμένο μαγκάλι, ψάχνουμε να παραδειγματιστούμε από ομάδες που τα κατάφεραν .....πολύ κακά κάποτε! Χμ.... πλήρη απογοήτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: