Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όχι στον μαρασμό και απομόνωση της Κισάμου

Η βίαιη και πραξικοπηματική ανατροπή του χωροταξικού της Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο η επαρχία Κισάμου αποτελεί ενιαία αναπτυξιακή ενότητα, θα αποτελέσει ιστορικό λάθος και σκοτεινό σημείο στα αυτοδιοικητικά της περιοχής μας.
Δεν μπορεί να είναι η μοναδική επαρχία της Κρήτης που διχοτομείται και μέρος της να προσαρτάται σε άλλη επαρχία.
Δεν είναι δυνατό όλοι οι φορείς του νομού Ηρακλείου να προτείνουν μείωση των Δήμων από 9 που έχει προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών σε 5 ή 6 Δήμους  και  στο νομό Χανίων να ισχύει η αρχή διαίρει και βασίλευε ειδικά μόνο για μία επαρχία
Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση;
Ποιοι βολεύονται όπως έγινε;
Ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα εμφανίζονται.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κινδυνεύει να κλείσει..... ......και η Εφορία Κισάμου στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών.
Καλούμε όλους τους Δημότες και τους φορείς του Δήμου Κισάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Παρασκευή 14/5/2010 και ώρα 20.00 μ.μ. και όλοι μαζί να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας, για την δημιουργία ενός και μόνο  ισχυρού Δήμου στην επαρχία Κισάμου.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου προτείνει:
1.    Ένας Δήμος στην επαρχία Κισάμου.
2.    Σύσταση επιτροπής αγώνα.
3.    Άτυπο δημοψήφισμα μέσα από το οποίο θα εκφραστούν οι δημότες και παράλληλα θα προταθεί να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι Δήμοι της επαρχίας ώστε δημοκρατικά και αυτοδιοικητικά να αποτυπωθεί η γνώμη των Κισαμιτών όπως γίνεται σε πολλούς άλλους Δήμους της Ελλάδος
4.    Συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού Χανιών, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
5.    Προβολή των θέσεών μας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
6.    Δυναμικές κινητοποιήσεις.
Είναι η ώρα η Κίσαμος να ορθώσει το ανάστημα της.
Είναι η ώρα να ξεφύγουμε από την υποτέλεια, την παθητικότητα και τη μιζέρια.
Είναι η ώρα να κάνουμε πράξη τα λόγια μας.    

Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: