Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ

Αν το σχέδιο Καλλικράτης ήταν σωστό, θα είχε και την αποδοχή που θα του άρμοζε.» Αυτό σιγανοψιθυρίζεται απ άκρου εις άκρου, στην Ελλάδα!
 Μέρα με την μέρα διαπιστώνουν, οι νυν δήμαρχοι, οι πολλοί υποψήφιοι, οι απλοί πολίτες, ακόμα και οι άφαντοι πολιτικοί –όσοι βέβαια μπορούν να κυκλοφορούν και να εκφέρουν γνώμη- ότι το σχέδιο νόμου που τόσο βιαστικά έφερε στην Βουλή προς ψήφιση ο κ. Ραγκούσης, είναι διάτρητο, απαράδεκτο, ασαφές και…. αδιόρθωτο!
Η δημόσια διαβούλευση, από την οποία ο καθένας μας, αλλά ιδιαίτερα οι φορείς, θα είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πήγε στον ..βρόντο!!

Στην γειτονιά μας υπάρχει μια αναταραχή που δεν οφείλετε στο ότι δεν καταφέραμε να γίνουμε ένας μεγάλος δήμος…αλλά στην ασάφεια των δηλώσεων που διατυπώνουν όλοι οι έως και σήμερα οι υποψήφιοι.
Κανείς μα κανείς δεν ξέρει, τι ήθελε και τι θέλει !!
Οι κάτοικοι που αντιδρούν σε ολάκερη την Κρήτη για τις συνενώσεις –δείτε στο Ηράκλειο- έχουν λόγους, εμείς κανένα, ακόμα τους ψάχνουμε!
Οι ξενοδοχειακοί παράγοντες που αντιδρούν στις συνενώσεις –δείτε Πλατανιά- έχουν λόγο, εμείς κανένα!
Οι δήμαρχοι που αντιδρούν στις συνενώσεις -βλέπε Ελ. Βενιζέλου-Θερίσου- έχουν λόγους, εμείς ούτε ένα!
Και λέω κανένα, γιατί απλά κανείς από τους υποψήφιους μας, που ήθελαν ένα μεγάλο δήμο, είχε μια εμπεριστατωμένη άποψη …γιατί πρέπει να γίνουμε έτσι!
-Να γίνουμε μεγάλος για να μην χαθεί το ηρωικό όνομα της Κισάμου;
Αλήθεια πόσοι ξέρουν ότι επαρχία Κισάμου δεν υπάρχει χρόνια τώρα;
Οι ανατολικοκισσαμίτες αλήθεια γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους που θα χαθεί το όνομα της Επαρχίας;
-Να γίνουμε μεγάλος δήμος γιατί θα έχουμε οικονομικά ωφέλει, αλλά και ανάπτυξη;
Όπα ρε παιδιά τα ίδια λέγαμε και με τον Καποδίστρια που ήμασταν ο δεύτερος σε μέγεθος δήμος του νομού, αλλά μελέτες και έργα με το σταγονόμετρο κάναμε.
-Να γίνουμε μεγάλος δήμος για να μην μας φύγει η εφορία, η πυροσβεστική κλπ;
Δηλαδή αν γίνουμε τεράστιος δήμο, δεν θα μας φύγει η εφορία που θέλει ένα μόνο κατάστημα σε ολάκερο τον νομό;
Ή νομίζετε ότι η πυροσβεστική μια από τις τελευταίες υπηρεσίες δεν κοιτάει…. αλλού;

Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που πραγματικά δεν ευχαριστεί κανένα, ούτε εμένα, που ήμουν εξ αρχής αντίθετος με την δημιουργία του μαμούθ-δήμου, είναι το χωροταξικό.
Είναι αυτή η αδικία να μην μπορούν να αλλάξουν τα όρια των παλαιών δήμων που συνενώνονται. Έτσι βλέπω τον Πλατανιά να αγγίζει τον κόλπο μας και με πιάνει ..κόλπος!! Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα και αυτό φαίνεται όχι μόνο στην δική μας περίπτωση, αλλά και στις άλλες περιοχές της Κρήτης και του νομού μας...που επαναστατούν! Εκεί τουλάχιστον αντιδρούν!!!
Μήπως εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια μας και να ζητήσουμε την εκ νέου οριοθέτηση κομματιών, που έχουν ίδια χαρακτηριστικά με μας ; Τα Νοπήγεια τι δουλειά έχουν με τον Πλατανιά; Φυσικά ούτε και  εμείς έχουμε κάτι κοινό με τις Βουκολιές!!

Ο κ. Κοτσιφάκης, είπε τις προάλλες κάτι αλήθειες  αλλά λίγοι  τις κατάλαβαν:
«Για τον «Καλλικράτη» ζητήματα όπως η διαβούλευση, η διαφάνεια, η δημοκρατία και η προοπτική για ανάπτυξη βαθμολογούνται με το απόλυτο «μηδέν», ενώ άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το «κρυφτούλι» που παίζουμε όλοι οι παράγοντες και δεν καθόμαστε σε ένα τραπέζι να δούμε ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο βαθμολογούνται με άριστα. Όλα αυτά τα θέματα της δημοκρατίας βαθμολογούνται με «μηδέν».»
Εμείς δυστυχώς, είμαστε πιστοί στις κομματικές γραμμές και τις βολευτικές εντολές…. φυσικά δεν καθίζουμε στο ίδιο τραπέζι γιατί απλά θεωρούμε ότι ο δημαρχιακός θρόνος είναι τσιφλίκι και αποκλειστικό δικαίωμα …κάποιων!!!
Όμως αλήθεια, ποιος τους έχει δώσει όλη αυτήν την εξουσία;
Η μόνη παρηγοριά μας, ίσως μας βγει σε καλό, είναι ότι μείναμε δημάκι και δεν θα έχουμε τον απόλυτο ….Τσιφλικά όπως αλλού!
Επειδή κάποιοι θα νομίσουν ότι με αυτά που γράφω κάνω διαφήμιση, σε συγκεκριμένους υποψήφιους, θέλω να πω ότι ο δημοτικός θώκος κοινός καρέκλα, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε φυσικά και οι ….απόψεις μου!

Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: