Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ...

Tι λέει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό περιοδικό ακινήτων BELLEVUE, σχετικά με τις επενδύσεις Γερμανών στην Ελλάδα. 
Παρακάτω μέρος απο την συνέντευξη του.....

Ερ.: Με το χέρι στην καρδιά: Θα συνιστούσατε αυτή τη στιγμή σε Γερμανούς να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα;
Απ.: Οπωσδήποτε. Αφενός βιώνουμε αυτή τη στιγμή ένα είδος εξυγίανσης των τιμών, δηλαδή οι τιμές πέφτουν. Αφετέρου σύντομα αναμένονται επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ για την περιφέρεια. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη, γιατί λόγω του αυστηρού προγράμματος λιτότητας υπάρχει ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, που θα μπορούσε και πάλι να μεταδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ερ.: Θα πρέπει οι Γερμανοί να πουλήσουν τώρα τα ακίνητά τους στην Ελλάδα;

Απ.: Αντιθέτως. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μηνύματα ότι δεν εγκαταλείπεται στην τύχη της. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα πρέπει να υποστηριχθεί. Μεσοπρόθεσμα η χώρα θα ανακάμψει και ένα ακίνητο θα συνεχίσει να αποτελεί πολύτιμη επένδυση.
Ερ.: Εξακολουθούν οι Έλληνες να συμπαθούν εμάς τους Γερμανούς;
Απ.: Είναι γεγονός ότι η κρίση του ευρώ προκάλεσε εχθρικά αισθήματα, που όλοι πιστεύαμε ότι έχουν ξεχαστεί και μάλιστα και στις δύο πλευρές. Ωστόσο οι Έλληνες γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στη Γερμανία, και κυρίως στους Γερμανούς. Η αμοιβαία συμπάθεια είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν όσα συνέβησαν.
Ερ.: Τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη;
Απ.: Το πρόγραμμα λιτότητας θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Αλλά θα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των Ελλήνων. Να γίνει ξεκάθαρα ευρωπαϊκή. Εδώ πράγματι υπήρχε έλλειμμα.
Ερ.: Έχετε και σεις ο ίδιος σπίτι στην Ελλάδα;
Απ.: Ναι! Ένα παλιό σπίτι στην Επισκοπή, στη γενέτειρα του πατέρα μου. Βρίσκεται στην Κρήτη, κοντά στην Ιεράπετρα, τη νοτιοανατολικότερη πόλη της Ευρώπης. 

Όλη η συνέντευξη του εδώ:

Γερμανό τουρίστα είδατε εσείς φέτος; 

Δύσκολα τα πράγματα και απο ότι μαθαίνω αρκετοί σκέφτονται να πουλήσουν τα σπίτια τους στο Ελλάντα  .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: