Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Δυο μαθητές πιάστηκαν στην Κρήτη να έχουν κινητά και να προσπαθούν να αντιγράψουν στις πανελλήνιες. Μάλιστα και τα δυο παιδιά ήταν από την γειτονιά μας!!! Θα μου πείτε τώρα ότι το έχουμε εμείς οι Έλληνες αυτό και ενώ είμαστε σίγουροι ότι είναι αδύνατον να ξεγελάσουμε τις καταστάσεις, εντούτοις …δοκιμάζουμε!
Όταν πήγαινα και εγώ σχολείο, τα δύσκολα χρόνια του 70', θυμάμαι έναν καθηγητή στις εξετάσεις μας που ήταν πραγματικά αξιέπαινος, όχι γιατί μας άφηνε να αντιγράφουμε, αλλά βλέποντας μας να κάνουμε επανειλημμένες  προσπάθειες, καθόταν από πάνω μας, σχεδόν στο κεφάλι μας αποτρέποντας μας να βγάλουμε τα σκονάκια!! Ήταν η λογική του!!!
Τον βρίζαμε, τον κακολογούσαμε, αλλά πάντα με το χαμόγελο μας εξηγούσε ότι είναι καλύτερο ένα 7-8 παρά ο μηδενισμός της κόλλας, σήμερα τον κατανοώ και τον θυμάμαι.  Να ‘σαι καλά όπου και να’ σαι κ. Ροβίθη.
- Τα παιδιά μηδενίστηκαν αν και θα μπορούσαν να είχαν την δική μας αντιμετώπιση, θα μπορούσαν οι ντόπιοι εξεταστές να τα προφυλάξουν από τις νεανικές τους κουτοπονηριές, φυσικά που τέτοια τύχη; Σήμερα το παίζουν Κλουζω και επιθεωρητές Σαΐνια, αντί για να είναι οι δεύτεροι γονείς είναι οι αντίπαλοι ιεροεξεταστές!!!

Αλλά να μην απελπίζονται...... πανελλήνιες δίνεις και του χρόνου. Στο διάολο και τα χαρτιά, και τα πανεπιστήμια, και τα βολέματα. Η ζωή που χάνεις μες στο άγχος και τη θλίψη, πιστέψτε με, δεν επιστρέφετε!
Φυσικά ούτε βραβείο παίρνει ο ντετέκτιβ επιτηρητής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: