Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ "ΜΠΑΤΑΞΗΣ"

Σκληρή απάντηση της κυρίας Μπακογιάννη, για την μη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.
«Ο Υπουργός Οικονομικών με την απάντηση του επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι ουσιαστικά έχει παγώσει η επιστροφή ΦΠΑ. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει ακριβή στοιχεία για τις οφειλές που έχει το δημόσιο έναντι των επιχειρήσεων από ΦΠΑ. Όπως αρνείται να δώσει συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επιστροφής όπως έχει υποχρέωση το κράτος, με βάση όλες τις περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί.
Σ΄ αυτή τη συγκυρία  προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Όπως επίσης η μείωση του ελλείμματος να είναι πραγματική και να βασίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι μια εικονική, λογιστική εξέλιξη που οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος συμπεριφέρεται ως «μπαταξής», έναντι των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Υπευθυνότητα σημαίνει άμεση επιστροφή ΦΠΑ που έχει ελεγχθεί. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση επιχειρήσεων, υγιών και παραγωγικών,  κυρίως εξαγωγικών αλλά και άλλων όπως κατασκευαστικές, ανάπτυξης ακινήτων, ανέγερσης τουριστικών υποδομών κλπ
Τον καλούμε για μια ακόμα φορά να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που οφείλει το δημόσιο και  να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής του οφειλομένου ΦΠΑ. Τον καλούμε να παράσχει τη δυνατότητα συμψηφισμού ΦΠΑ που οφείλει το δημόσιο με πάσης φύσεως  οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: