Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

Μπορεί να μην έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, εάν η κληρονόμος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά βάζει «πωλητήριο» στον Σκορπιό, με την σχετική φημολογία να μαίνεται έντονη από τον Αύγουστο του 2009, ωστόσο αυτήν τη στιγμή έντεκα ελληνικά νησιά διατίθενται προς πώληση στην διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα, η καναδέζικη εταιρεία «Private islands Online» βγάζει στο «σφυρί» 11 ελληνικά νησιά, καθώς, όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα της: «τα ελληνικά νησιά αποτελούν ένα απόλυτο status symbol και συνδέονται με την εικόνα των μεγιστάνων εφοπλιστών που πίνουν σαμπάνια στο κατάστρωμα πελώριων γιότ. Στην πραγματικότητα, τα ελληνικά νησιά είναι σχετικά προσιτά και το κόστος τους δεν ξεπερνάει τα δύο εκατ. δολάρια –λιγότερο ακόμη και από ένα χειμερινό σαλέ στο Άσπεν».
Κατά τους κτηματομεσίτες, τα νησιά αποτελούν τη μοναδική κατηγορία ακινήτων που αντιστέκονται στην κρίση, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες του real estate, ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Δεν εμφανίζουν δηλαδή μεγάλο απόθεμα και η τοποθεσία τους είναι μοναδική.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί πάντως, το γεγονός ότι η «Private Islands» δεν κατάφερε να βρει αγοραστές για το νησί, 2,5 στρεμμάτων, «Άγιος Αθανάσιος» που πουλάει από τον περασμένο Μάρτιο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, το νησί «Λιγιά», έκτασης 130 στρεμμάτων που πωλούνταν στο πιο πιο προσιτό τίμημα των 586 χιλιάδων ευρώ και απέχει μόλις 50 μέτρα από την Ιθάκη έχει βρει ιδιοκτήτη.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία αναζητά αγοραστές για τα νησιά:
- «Ναυσικά» που υπάγεται διοικητικά στην Ιθάκη (έναντι 6,9 εκατ. ευρώ)
- «Αγ. Θωμάς» που βρίσκεται στο Σαρωνικό κοντά ανάμεσα στην Αθήνα και την Κόρινθο (έναντι 15 εκατ. ευρώ)
- «Βούβαλος», στον Κόλπο του Αμβρακικού (άγνωστο τίμημα)
- «Αγ. Ιωάννης», που απέχει περίπου 45 λεπτά με σκάφος από την Αθήνα (άγνωστο τίμημα)
- «Λινάρι» στην περιοχή της Κορίνθου (έναντι 3 εκατ. ευρώ)
- «Τραγονήσι», που απέχει περίπου 45 λεπτά με σκάφος από την Αθήνα (άγνωστο τίμημα)
- «Αμοργός», το οποίο τοποθετείται στον χάρτη της Private Islands” πλησίον του γνωστού νησιού των Κυκλάδων (έναντι 6,1 εκατ. ευρώ)
Η καναδέζικη εταιρεία διαθέτει ακόμη προς πώληση τρία νησιά που βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος και για τα οποία δεν ανακοινώνει τιμές.
capital.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: