Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια» αλλάζει στο ορθό «με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια».
Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου. 
Χμμμμμμμ .....Η υπουργός το άλλαξε...ή μήπως η επιμονή των μπλοκ και το καθημερινό βρίσιμο;
Πάντως πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπληρωματική εγκύκλιος, που θα αποστείλει η υπουργός για το τι πρέπει να λένε οι καθηγητές! 
- Λες και δεν ξέρουν την αλήθεια και θα περίμεναν την υπουργό να τους την πει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: