Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι Δημότες επιλέγουν τον υποψήφιο Δήμαρχο
Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι μία τοπική κοινωνία «αυτοδιοικείτα», δηλαδή η κοινωνία επιλέγει, μεταξύ των αναδυκνυόμενων στελεχών της, αυτούς που θα την υπηρετήσουν. Αυτό απέχει πολύ από τις κομματικές επιλογές με τα γνωστά αποτελέσματα
Τα κόμματα έδιναν τα «χρίσματα» και οι πολίτες αποδέχονταν τις υποδείξεις τους. Αποτέλεσμα να επικρατούν οι αρεστοί των κομμάτων και όχι οι άριστοι της κοινωνίας.
Τη Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 από τις 9 το πρωί έως 8 το βράδυ καλούνται οι δημότες της Κισάμου να ψηφίσουν και να επιλέξουν το υποψήφιο Δήμαρχο της Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου
Για πρώτη φορά οι δημότες της Κισάμου  συμμετέχουν, αποφασίζουν και  επιλέγουν τον επικεφαλής μιας  δημοτικής κίνησης
Δεν είμαστε τουρίστες στα χωριά και τις πόλεις μας!
Είμαστε οι άνθρωποί τους. Οι τόποι μας ζουν από μας κι εμείς από αυτούς.
Η μη συμμετοχή, η σιωπή, η απουσία βλάπτει τις τοπικές μας κοινωνίες, μας βλάπτει όλους, αφού ενθαρρύνει και νομιμοποιεί όσους ασκούν εξουσία να κωφεύουν και να αδρανούν.
Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα που ξεκινάμε δεν έχει εκ των προτέρων «εγγυημένη επιτυχία». Επιλέγουμε συνειδητά να ανιχνεύσουμε το νέο, να χτίσουμε νέες σχέσεις, να ορίσουμε νέους κανόνες συλλογικής προσπάθειας, να προβάλουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής εξουσίας.
Καλούμαστε να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου και συλλογικά τις έννοιες γειτονιά, κοινωνικές σχέσεις, κανόνες λειτουργίας της πόλης, αλληλοσεβασμός, ευθύνη του πολίτη, δημοκρατικές διαδικασίες, συλλογικές αποφάσεις, δεσμεύσεις και υλοποίησή τους.
Δύσκολα πράγματα. Σίγουρα όμως αξίζουν την προσπάθεια.
Με τη συμμετοχή μας  η αυτοδιοίκηση γίνεται υπόθεση του κάθε  δημότη
Mε εκτίμηση 

Κουνελάκης Στέλιος 
Υποψήφιος Δήμαρχος της Ανεξάρτητης Συνεργασίας 
Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: