Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ...ΚΑΤΩ

Με τη συμμετοχή 326 παραγωγών, με 5 μόνιμους εργαζόμενους, με δικό του ελαιουργείο και δεξαμενές χωρητικότητας 600 τόνων, δύο αποθηκευτικούς χώρους ο Α.Σ. Πλατάνου δείχνει το δρόμο για το πώς μπορεί να λειτουργήσει σήμερα μια σύγχρονη συνεταιριστική οργάνωση. 
Αυτά λέγαμε πριν κάμποσα χρόνια και αναθαρίζαμε που βρήκαν στην γειτονιά μας ένα αποκούμπι, οι αγρότες. Δυστυχώς τα νέα σήμερα δεν είναι πολύ καλά, για τον συνεταιρισμό, αν πάρουμε στα σοβαρά όλα αυτά που ακούγονται. Μάλιστα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Κισάμου, ήταν από τα πρώτα που σιγανοκουβεντιαζόταν. Κατάσταση μη ανατρέψιμη λένε .....ο Θεός να βάλει την χέρα του με αυτά που γίνονται στους συνεταιρισμούς και έχουν κάνει τους αγρότες ...... συντρίμμια -κομμάτια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: