Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Γράφει ο Γιάννης Κάκανος
Από μέρες έχουν αφήσει τους ασθενείς του Ι.Κ.Α. χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αφού ο ιδιώτης γιατρός παθολόγος που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων, απουσιάζει σε άδεια και στο Κέντρο Υγείας της κωμόπολης έχουν τελειώσει τα συνταγολόγια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ντόπιοι, ούτε και οι επισκέπτες, ασφαλισμένοι στον προαναφερόμενο Οργανισμό.
Απελπισμένος στην κυριολεξία o ηλικιωμένος ασθενής του ΙΚΑ, κ. Νίκος Μαρεντάκης κάτοικος Καστελίου, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μέσα από τις στήλες των “X.N.” για το πρόβλημα που αντιμετώπισε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ασθενείς του Καστελίου, τονίζοντας, τα εξής: “Δεν μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ ότι εμείς οι ηλικιωμένοι θα αντιμετωπίζαμε αυτή την απαξίωση από τους αρμόδιους φορείς και το κράτος σχετικά με την παροχή υπηρεσιών για την υγεία μας. Δεν ζητήσαμε κάτι το παράλογο, αλλά να μην μπορούν να μας γράψουν φάρμακα επειδή τελείωσαν τα συνταγολόγια στο Κέντρο Υγείας, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο και το λέω αυτό με πόνο ψυχής γιατί, δεν συμβαίνει μόνο σήμερα, αλλά από καιρό. Αυτή την περίοδο ειδικά που απουσιάζει σε άδεια ο ιδιώτης γιατρός παθολόγος του Καστελίου, είμαστε ακάλυπτοι, δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από πουθενά. Μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και το λέω αυτό γιατί τηλεφώνησα στον προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας, τον κ. Ιωάννη Τουλουπάκη όπως και στο ΙΚΑ στα Χανιά, μιλώντας με τον κ. Γεώργιο Βούρβαχη. Από τα Χανιά, μου έλεγαν ότι το Κέντρο Υγείας έχει υποχρέωση να έρθει να παραλάβει συνταγολόγια και από το Καστέλι ότι πρέπει να τους τα στείλουν εδώ, στο παράρτημα του ΙΚΑ για να τα πάρουν από εκεί. Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση; Έχοντας, λοιπόν, φτάσει στον έσχατο βαθμό της απόγνωσης από αυτή την ταλαιπωρία, διαμαρτύρομαι δημόσια .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: