Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Χθες ήταν μια μέρα που το Καστέλλι και ιδιαίτερα η παραλία του Τελωνείου βούλιαξε από κόσμο. Μέσα Αυγούστου, εγκαίνια Κισσαμιτικου Αύγουστου και συναυλία Λαϊνάκη, μάζεψαν τον κόσμο στην παραλία. Κάθε γωνιά γεμάτη, τα μαγαζιά στην καλύτερη τους, σε μια ήσυχη και πολύ ζεστή βραδιά, που την έκανε ιδανικότερη και το δροσερό αεράκι της θάλασσας. Φυσικά ως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα που χτύπησε πάλι ο "διαφημιστής" του Καστελλιού. Λίγο μετά τις μια, άνοιξαν οι υπόνομοι και μετέφεραν τα προϊόντα της "διαφήμισης" στην παραλία και στην θάλασσα.
Τσίπα ξέρω ότι δεν υπάρχει σε όλους αυτούς που καλοκαιριάτικα, επιδεικτικά και αδιάφορα συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους, αλλά ολάκερη δημοτική αρχή δεν έχει την δύναμη να τους ξεμπροστομιάσει και να κάνει αυτό που τόσα χρόνια έπρεπε να κάνει ; Γιατί αδιαφορεί; 

Και μην μου πείτε ότι δεν τους ξέρει;
Τους ξέρει και σχεδόν όλους τους έχει πιάσει  flagranti (επ' αυτοφόρω)
Κρίμα και πάλι κρίμα, όσο και ντροπή μας ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: