Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Όσοι έχουν ζήσει μιαν αυγουστιάτικη νύχτα με πανσέληνο σε αρχαιολογικό χώρο, μιλούν για μια αξέχαστη εμπειρία. Την Τρίτη είναι οι Νύχτες Πανσελήνου, θεσμός πλέον για το ΥΠΠΟ, που ανοίγει φέτος 70 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, ώστε το κοινό να απολαύσει συναυλίες (ήρεμες και «πολιτισμένες») ή απλώς να απολαύσει τη σιγαλιά σε ένα ρομαντικό περιβάλλον φορτωμένο μνήμες και σκιές της Ιστορίας.
Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία ανοικτά με την πανσέληνο στις 24 Αυγούστου 2010, στην Κρήτη.
ΚΕ′  ΕΠΚΑ Χανίων  Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας.  Ανοικτός με ξενάγηση
ΚΕ′  ΕΠΚΑ  Ρεθύμνης  Αρχαιολογικός Χώρος Αμαρίου.    Ανοικτός
13η  ΕΒΑ   Ηρακλείου    Προμαχώνας Αγίου Ανδρέα Ενετικών Οχυρώσεων Ηρακλείου.    Συναυλία κρητικής μουσικής από τους: Πάρι Περυσινάκη, Μαρίνα Δακανάλη και Νικόλα Κατράτση (αφιλοκερδώς) σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.
ΚΔ′  ΕΠΚΑ  Ηρακλείου - Λασιθίου  Αρχαιολογικός Χώρος Mαλίων.  Μουσική εκδήλωση. Αφιέρωμα στους Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Γκάτσο με το σχήμα ΑΡΜΟΣ και ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.
ΚΔ′  ΕΠΚΑ Λασιθίου   Αρχαιολογικός Χώρος Γουρνιών.  Μουσική εκδήλωση "Ταξίδι στο Νέο Κύμα" με την ορχήστρα και τη χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: