Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ Ή ........

Σήμερα γράψαμε για τις άγονες και την αγωνία που έχει ο δήμος για τα δρομολόγια της ΛΑΝΕ προς και από το λιμάνι της Κισάμου και αμέσως πήραμε την ακόλουθη  επεξήγηση στα θέματα που αναφέραμε!
Το Μυρτυδιώτισσα λίγο πριν πάθει ότι έπαθε είχε την ακόλουθη κίνηση :
Προς Κίσαμο 9.246 επιβάτες, 277 δίκυκλα, 1.925 επιβατηγά, 217 λεωφορεία, 335 φορτηγά.
Από Κίσαμο 8.865 επιβάτες, 262 δίκυκλα, 1.963 επιβατηγά, 220 λεωφορεία, 300 φορτηγά.
Σήμερα, η διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου μας έδωσε προφορικά, (δεν δέχεται γραπτώς!!!) τα εξής στοιχεία για το 2009:
Προς Κίσαμο 517 επιβάτες - Προς Ρέθυμνο 542 επιβάτες.
Από Κίσαμο 503 επιβάτες  - Από Ρέθυμνο 473 επιβάτες.
Είναι σαφές ότι τα στοιχεία είναι ψευδή, και από αξιόπιστες πηγές ξέρουμε ότι η κίνηση είναι περίπου στους 6.500 επιβάτες. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρόκειται για σκάνδαλο ούτως ή άλλως. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι..
Πως τα κατάφερε η ΛΑΝΕ και μείωσε σε τέτοιο βαθμό τους επιβάτες;
Μήπως θα μπορούσε να μας πει και σε ποια εφημερίδα του Νομού Χανίων υπάρχει έστω και μια διαφήμιση για αυτή την γραμμή;
Ο κ. Γαλανάκης βέβαια επανειλημμένος υπερκέρασε το Υπουργείο και ενώ εκπροσωπεί μια καλοπληρωμένη επιδοτούμενη εταιρεία, απαντά εκ μέρους του Υπουργείου σε έναν Δημόσιο Φορέα όπως είναι ο Δήμος Κισάμου. Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα;
 * Καλοπληρωμένο γιατί θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι για τις ίδιες άγονες γραμμές η ΑΝΕΝ επιδοτείτο 1.500.000€ ενώ οι ΛΑΝΕ επιδοτείται 5.000.000€.
Εμμ. Χουρδάκης
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Κισάμου
Υ.Σ Ας πάει κάποιος μια Πέμπτη να μετρήσει πόσοι έρχονται; Μόνο σε ένα δρομολόγιο τον Αύγουστο έχει διπλάσιο αριθμό επιβατών από ότι όλο το 2009 ...καλά πως είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύουν έτσι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: