Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ Ο ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ... ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

 Ιδέα...για το Σαββατοκύριακο!!! Εγώ πάω σήμερα!!!
Οι απόμερες παραλίες στο Γυαλισκάρι, γνωστό κι ως Γυανισκάρι ή Δυαλισκάρι, ανήκουν σίγουρα στις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Το Γιανισκάρι βρίσκεται 4km ανατολικά της Παλαιόχωρας και 80km νότια από τα Χανιά. Αποτελούν τις δυτικότερες παραλίες του παραλιακού μετώπου της Παλαιόχωρας, μήκους 18km.
Είναι ουσιαστικά ένα σύμπλεγμα τριών ήρεμων παραλιών. Οι δύο παραλίες στα δυτικά βρίσκονται στις δύο μεριές μιας χερσονήσου που προχωρά μέσα στη θάλασσα. Οι παραλίες κοιτούν δυτικά και ανατολικά αντίστοιχα. Έχουν ψιλό βότσαλο, βαθειά υπέροχα νερά. Μερικά μέτρα πιο ανατολικά, υπάρχει και η τρίτη παραλία της περιοχής, η Αμμουδιά, που μερικοί γνωρίζουν ως Ανύδροι, καθώς σχηματίζεται στην έξοδο του φαραγγιού που ξεκινάει από το κοντινό χωριό Ανύδροι. Η παραλία αυτή, λιγότερο γνωστή, κοιτάει νότια και έχει υπέροχα νερά, χοντρή άμμο, ενώ δεν είναι καθόλου οργανωμένη.
Το Γιαλισκάρι προτιμάται από τους γυμνιστές, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Παλαιόχωρας.
Για να έρθετε στο Γιαλισκάρι ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί ανατολικά, μετά το camping της Παλαιόχωρας, κατά μήκος της παραλίας. Υπάρχει και πινακίδα για Γιαλισκάρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: