Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ

 "Κίσαμος πρωτεύουσα δύναμη" μάλλον αυτή θα είναι η ονομασία του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου  κ. Μυλωνάκη όπως το ανακοίνωσε τις προάλλες στο δημαρχείο, καταθέτωντας δημόσια πλέον την υποψηφιότητα του στο νέο Καλλικρατικό  δήμο μας. Δυστυχώς δεν παραβρέθηκα λόγω υποχρεώσεων, έτσι από τα λίγα που είδα στην τηλεόραση αλλά και διάβασα στο τοπικό τύπο συγκράτησα, μόνο τις προτεραιότητες του κ. Μυλωνάκη.
Μερικές από αυτές είναι η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, της παλιάς εθνικής, των κάθετων οδικών αξόνων, το ζήτημα των υδάτινων πόρων, η αναβάθμιση των παραλιών της Κισάμου και του λιμανιού της περιοχής. Σίγουρα οι προτεραιότητες του κ. Μυλωνάκη είναι στην σωστή κατεύθυνση και ολίγον διαφορετικές από αυτές που τόσα χρόνια μας σέρβιραν. Φυσικά τα προβλήματα είναι περισσότερα από τις προτεραιότητες μας, αλλά όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνουν οι υποψήφιοι την πόλη και τις γειτονιές της, οι προτεραιότητες θα αναβαθμίζονται, θα προστίθενται, θα εξειδικεύονται.
Σαν δημότης βέβαια αυτής της πόλης θα περίμενα να ακούσω περισσότερα για θέματα καθαριότητας, παιδείας, υγείας, αθλητισμού, αλλά μάλλον αυτά είναι οι επόμενες προτεραιότητες των υποψηφίων.
Εμείς πάντως του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: