Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μερικά αποσπάσματα από την πολύ ενδιαφέρουσα όσο και κατατοπιστική συνέντευξη του Μανούσου Βολουδάκη στο ANT1 RADIO. Μια συνέντευξη που σίγουρα δεν θα βγει ούτε θα παίξει ..επειδή λέει την αλήθεια:
• Σέβομαι την πορεία του Χρ. Μαρκογιαννάκη, στα πολιτικά πράγματα του τόπου και της Ν.Δ. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην πω ότι ήταν προαναγγελθείσα. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε επιλέξει ο ίδιος να μην συμμετέχει ουσιαστικά στις διαδικασίες, στις διεργασίες της Ν.Δ. μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ακούσατε τον Γ. Πλακιωτάκη να λέει ότι είχε κλιθεί σε ένα τραπέζι που έγινε στο Ρέθυμνο. Είχε κληθεί, όταν συζητήθηκε το θέμα του υποψηφίου περιφερειάρχη. Ήταν ο μόνος από τους βουλευτές της Κρήτης που δεν παρέστη.
• Πριν από 2,5 μήνες είχαμε τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κυριαρχούσε μέχρι τώρα στον κομματικό μηχανισμό δεν είχε καμία παρουσία. Κανείς δικός του άνθρωπος δεν συμμετείχε. Πολλοί δικοί του άνθρωποι αντίθετα προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να μην συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες. Ανεδείχθησαν όργανα παρά τις προσπάθειες ορισμένων, όλου αυτού του παλιού κομματικού μηχανισμού. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, αφού δεν συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία εκαλείτο στη συνέχεια στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών και ουδέποτε παρέστη .
• Η υποψηφιότητα του κ. Πλακιωτάκη σηματοδοτεί γενικά μια σειρά από πράγματα, τα οποία σήμερα η κοινωνία αποζητά. Είναι νέος άνθρωπος, νέος πολιτικός, καθαρός πολιτικός. Άσκησε τα καθήκοντά του ως υπουργός με μια πραγματική σεμνότητα, η οποία είναι και από τα ζητούμενα της κοινωνίας.
• Εμείς ουδέποτε ορίσαμε κανόνες δογματικού χαρακτήρα, ότι έτσι ή αλλιώς πρέπει να είναι όλοι οι υποψήφιοι. Δεν υπάρχουν στην πολιτική τέτοιου είδους κουστούμια. Είναι και διαφορετικό το διακύβευμα σε κάθε περιοχή.
• Θεωρώ ότι το μνημόνιο είναι ίσως το βασικό διακύβευμα της πολιτικής ζωής του τόπου μας σήμερα. Είναι το βασικό θέμα στις κάθε είδους εκλογές, ειδικά στις περιφερειακές που έχουν σαφέστατα πολιτικό χαρακτήρα.
Για μας η καρδιά του πολιτικού διαλόγου είναι αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: